Metaversul: un fel de Tamagotchi de mileniul 3

Mai tineti minte jucaria Tamagotchi? Era un fel de breloc electronic, ce corespundea unui animal de care trebuia sa avem grija. Cand voia pisica pipi, hop si tamagociul incepea sa piuie. Cand ii era foame, iar piuituri. Am avut si un tamagotchi cu 12 animale! Adevarata ferma! A trecut perioada, am evolut de la tetris la computer, de la suc la dozator la pepsi, de la intalnit in fata blocului la vorbit pe messenger si apoi ne-am facut mari.

Fac parte din generatia cu cheia de gat, ultima generatie care a trait fara internet si pentru care o mare distractie era bataia cu sifoane, ultima generatie care a vorbit pe fir sau stie ce e ala cuplaj. Acum suntem avansati, avem internet, avem smartphone, avem cumparaturi online, platforme de socializare, realitate virtuala si…Metaverse.

Zilele trecute imi apare pe youtube o reclama. Nimic nou pana aici, doar ca am fost prea zgarcita sa platesc varianta premium. Si ce zice reclama? Zice asa: “bucura-te de noile chipsuri la cinema-ul din Metaverse!”. Mai trece o zi, mai caut ceva pe youtube, aceeasi reclama. Hopaaa! Stai ca ceva nu imi suna. Fiind in plin avant tehnologic, in care crypto si NFT sunt cuvinte din vocabularul de baza, am zis sa stau sa cumpanesc putin, sa cercetez…ca asa sunt eu… mai pe vechi.

Parca acum ceva ani, conceptul de genul asta se numea Second Life. Revolta mare ce a fost atunci…ca, vai, dar cum sa facem asta…ca viata noastra e aici, bla, bla, bla. Iata ca a trecut timpul, a evoluat tehnologia, a mai dezvoltat si Marcone ceva treburi, am avut si o pandemie care ne-a inchis pe toti in calculatoare, asa ca acest concept de Metaverse este cumva acceptat, asteptat si dezvoltat din toate directiile.

Nu spun ca e ceva rau. Multe lucruri extraordinare pot rezulta de aici si nu doar pe partea de gaming, cat pe partea de training, entertainment, educatie.

Ce nu inteleg eu este cum te poti bucura de chipsuri in Metavers….cum? Si mai dai bani pe ele sa iti mesteci limba in gol. Oare cat va costa o ora de masaj in Metaverse dupa ce iti duci avatarul la sala de fitness virtuala? Vom avea vinuri bune la cinele cu prietenii din Metaverse? Vor exista haine si genti fake in Metaverse? Sunt curioasa de traseul magnoliilor din Bucuresti- cred ca putem sa le lasam inflorite tot timpul.

Un lucru este cert. Vom fi perfecti si impecabili. Nu vom avea cosuri si nici celulita! Vom avea curaj sa ne vopsim parul in culorile pe care ni le doream de mult timp. Sper sa ne permitem sa mergem si in vacantele mult visate si sa dispara depresia de pe “Pamant”!

Foto: Pull and Bear virtual world in Metaverse

Leave a Reply