Cum ar fi viata ta daca nu ai vedea? Priveste cu Inima si doneaza pentru copiii nevazatori!

Am momente in care ma gandesc cum ar fi viata mea daca nu as beneficia de toate cele 5 simturi. Cand eram mai mica faceam si experimente de genul asta. Mergeam cu ochii inchisi si incercam sa ma descurc intr-un loc nou doar bazandu-ma pe celelalte 4 simturi. Nu era prea distractiv si ma alegeam cu ceva vanatai.

V-ati gandit vreodata cum ar fi viata voastra daca nu ati vedea? Cum ar fi daca atunci cand va treziti dimineata este tot intuneric? Cum ar fi sa nu va puteti bucura de culori, de lumina, de apusuri de soare si de toate lucrurile pe care le aveti acum si carora de multe ori nu le dati importanta?

In Romania traiesc 3.000 de copii nevazatori, dintre care doar jumatate sunt inscrisi la scolile de tip internat. Ei locuiesc 9 luni pe an departe de caldura familiei pentru a avea acces la educatie, fapt care poate avea consecinte nedorite din punct de vedere psihologic, obligandu-i sa se maturizeze inainte de vreme. Pentru a descoperi cum arata un fluture sau pentru a studia matematica, fizica, geografie sau orice alta materie bazata pe grafice, copiii nevazatori au nevoie de un specialist (profesor) care sa le ia mana și sa o ghideze pe un desen in relief in timp ce le explică ceea ce ating.

Ei sunt practic dependenți de specialist daca vor sa studieze.

Tactile Images lanseaza campania de fundraising #PrivesteCuInima, pe platforma Bursa Binelui, cu scopul realizarii unei aplicatii de Android care ii va ajuta pe copiii nevazatori de pretutindeni sa descopere independent cum arata lumea.

Pentru a oferi copiilor nevazatori libertatea de a studia independent desene reliefate, Tactile Images a creat un asistent mobil care identifica poziția mainii pe un desen reliefat și descrie audio ceea ce copiii au sub deget.

Deocamdata, aceasta aplicatie este disponibila doar pentru iPhone – deoarece costul de productie al variantei iOS a fost mai redus – si poate fi descarcata gratuit din AppStore. Aceasta inseamna ca doar o mica parte din publicul nevazator are acces la asistentul mobil, avand în vedere ca din motive financiare, cei mai mulți copii detin un Android.

Implica-te in campania #PrivesteCuInima

Ajuta copiii nevazatori sa aiba acces la educatie donand 10 lei pe Bursa Binelui! Donezi direct cu cardul și fara comision, a\intreaga suma ajungand la dezvoltarea aplicatiei.

Ajuta-ne să ducem vestea mai departe! Fa o calatorie in timp! Amintește-ti ce profesor ti-a schimbat tie viata in bine si scrie-i povestea pe profilul tau de Facebook cu #PriveșteCuInima!

Daca ati citit “Micul Print” cunoasteti foarte bine ca: “Limpede nu poti sa vezi decat cu inima. Ochii nu pot sa patrunda in miezul lucrurilor!”. Ma gandesc ca 10 lei nu este o suma deloc mare si ca fiecare dintre noi poate contribui pentru a ajuta copiii nevazatori sa aiba parte de acces mai usor la informatii si pentru a invata cu ajutorul tehnologiei care este atat de prezenta in vietile noastre.

Pentru a putea dona dati click aici!

Leave a Reply