2020- An de Oscar! Anul ce ne-a oferit sansa sa ne respectam!


Cum a fost 2020 pentru tine? Dar pentru familia ta? Prietenii tai ce spun? Cum li s-a parut? Copiii?

In rest? Cum sunteti? Bine, sanatosi? Eeee, sanatosi sa fim…nu vezi ce vremuri traim? Cine stie ce ne mai asteapta? Cine stie cum o sa mai fie. Nici planuri nu mai poti sa iti faci acum…

Cred ca clasicele discutii despre vreme vor fi inlocuite cu astfel de intrebari legate de sanatate si planuri inexistente. Anul 2020 a fost cu siguranta un an pe care orice scenarist de la Hollywood ar fi invidios pentru ca nu s-a gandit el mai devreme la treaba asta. Am tot vazut filme cu pandemii si alte situatii limita, dar parca niciunul nu avea un element de autenticitate. Acum e clar de ce. Pentru ca cei ce au imaginat acele scenarii si regii nu avea experienta necesara.

Daca intrebam 10 oameni cum li s-a parut anul 2020 cu siguranta fiecare isi va spune propria experienta si vom putea scoate un intreg vocabular de epitete si atribute. Poate MASCA si ONLINE vor fi cuvintele definitorii alea acestui an.

Anul asta a avut de toate. A fost anul complet. Anul suprem. Ticsit de stiri, alegeri, proteste, tragedii, lockdown, izolari si carantine a fost anul care a scos la iveala chestii despre care nu banuiam, sentimente pe care nu le cunosteam si forte de care nu stiam ca suntem capabili. A dovedit ca poate fi coplesitor pe alocuri si in acelasi timp ca poate face din noi adevarati profesionisti ai schimbarii si flexibilitatii.

2020 este anul ce va ramane in istorie ca unul dintre cei mai plini de invataminte si lectii de dezvoltare personala si reconversie profesionala, anul in care ne-am creat obiceiuri sanatoase si ne-am cunoscut limitele pe care de cele mai multe ori ni le-am si depasit. A fost anul ce ne-a oferit timpul necesar sa ne punem gandurile in ordine, sa ne vindecam de obiceiurile bolnavicioase si care ne-a oferit ragazul sa definim si sa stabilim obiective pentru viitor. Cu siguranta este anul in care am invatat sa ne apreciem si sa ne respectam mai mult. Sa facem lucruri pentru noi, nu doar ca sa ne vada altii. Sa ne pastram mintea limpede si sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem si ce am realizat pana in acel moment. Sa ne gasim fericirea in noi!

Eu sunt tare recunoscatoare anului 2020, chiar daca acum la finalul sau ma simt obosita. Ii sunt recunoscatoare pentru ca mi-a pus in fata oglinda pe care o tot invocam de atata vreme si pentru ca mi-a dat posibilitatea sa imi demonstrez (inca o data) ca daca reusesc acum ceea ce imi propun, cu siguranta incercarile viitoare vor fi doar implementari alea strategiilor si metodelor dezvoltate in aceasta perioada.

Pentru mine 2020 inseamna CURAJ, PUTERE, AMBITIE, INTEGRITATE, CREATIVITATE, GRATIE si toate calitatile si fortele pe care le aduna un super-erou atunci cand lupta pentru a ajunge la LUMINA. Cred ca celebrul “May The Force Be With You!” pentru noi, cei ce am trecut cu bine prin 2020, a fost creat.

Sunt curioasa cum ne va schimba toata treaba asta. Ce lectii am invatat despre noi insine si despre ceilalti participanti la viata asta pe Pamant?

Vom deveni mai buni? Vom incepe in sfarsit sa reciclam? Vom avea grija de spiritul nostru pentru ca asa simtim? Vom face curat in casa nu doar cand vin musafirii? Ne vom parfuma si cand nu vom iesi afara? Vom invata sa respectam reguli? Ne vom asculta mai mult copiii? Ne vom suna mai des prietenii si familia? Vom avea grija mai mare de natura? Vom iesi la vot? Vom uita? Nu stim…

Unii vor fi fericiti ca au supravietuit, iar altii se vor bucura ca ce e mai frumos de acum incolo va incepe. Depinde din ce categorie vrei sa faci parte:)

Keep up the good work…si 2021 sa fie asa cum ti-l imaginezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *