Roackerii satanisti poarta masca! Credinciosii fac moshing la moaste!

Inca ne aflam intr-o perioada foarte dificila si fragila legata de nebunul asta de #coronavirus care pentru unii nici macar nu exista. Chiar as vrea sa le dau dreptate. Spre deosebire de stare de urgenta in care numarul de cazuri raportate era undeva la sub 50 in 24 de ore, acum suntem fruntasi la imbolnaviri. In plus, fiecare dintre noi a ajuns sa aiba un cunoscut care a trecut prin experienta asta.

Speram ca perioada in care am stat inchisi in case sa ne faca mai intelepti si sa ne ofere o perspectiva noua in momentul in care ne reluam vietile de unde le lasasem. Dar romanului ii sade bine cu nesupunerea si este expert in a fenta si considera anumite recomandari ca fiind ingradiri ale libertatilor personale. Cata manipulare exista in media e simplu de vazut. Faptul ca nu se mai face diferenta intre fake news si realitate si ca fiecare considera ca e buricul pamantului este marea problema.

Vara aceasta imi planificasem vacanta in functie de anumite evenimente. Sa spun drept, in functie de niste concerte rock. D-alea cu bubuiala si cu satanisti care s-au pierdut din drumul credintei. Asta e muzica ce imi place chiar daca sunt in rochie si am stiletto in picioare. Nu am avut parte de concertele la care cumparasem bilete. Nici nu cred ca urmatorii 2 ani ne vor oferi aceeasi atmosfera cand vine vorba de evenimente.

Cu toate acestea, la final de septembrie am avut parte de 3 ore de VIATA. Cu siguranta ati citit studiul care spune ca mersul la concerte te face sa traiesti mai mult. Eu imi simt inima in piept cum bate. Nu de la bass sau decibeli. De bucurie, fericire si sentimentul de libertate si putere pe care il primesc de la cei de pe scena.

Dirty Shirt- Concert aniversar 25 de ani, Arenele Romane

A fost primul concert dupa perioada de lockdown pentru mine (si se pare ca va ramane unicul pentru o lunga perioada de timp) care s-a desfasurat dupa noile norme de siguranta si distantare fizica (nu ii spun sociala care am cantat toti in acelasi cor). A fost diferit. Foarte diferit si surprinzator de static.

Toti “roackerii satanisti” (ii numesc asa pentru ca asa eu fost ei definiti de catre publicul larg sustinator al familiei traditionale si cu frica de Dumnezeu) au stat cuminti pe scane, la distanta daca nu faceau parte din aceleasi grupuri si cu masca pe toata durata desfasurarii evenimentului. Au fost momente in care s-au ridicat in picioare, dar niciunul dintre ei nu a depasit spatiul scanului. Eveniment civilizat, cu oameni civilizati si responsabili.

Ce vedem noi la televizor zilele acestea? Credinciosi! Multi credinciosi pupatori de moaste! Aceiasi credinciosi care cred ca daca tin post de Paste si de Craciun ii izbaveste duhul sfant. Aceiasi credinciosi care cred ca daca merg la biserica pot sa minta in viata de zi cu zi si sa sape groapa aproapelui. Aceiasi credinciosi care refuza purtarea mastii si nu respecta regulile de distantare fizica. Nu doar ca nu le respecta dar devin si violenti, fizic si verbal,pentru ca dorinta lor de la linge saliva altuia de pe un geam este mai mare decat orice forma de responsabilitate sau orice norma ce ar trebui respectata.

Ce fac credinciosii la moaste? Fac moshing!

Daca in alti ani ne distram si nu puneam la suflet atat de tare diferentele astea dintre mentalitati, de data asta, avand in vedere contextul, situatia este grava si scapata de sub control. In acelasi timp, este exemplificarea perfecta pentru societatea noastra si pentru felul in care este ea divizata pe bule. Din punct de vedere statistic suntem dominati de indolenta, mizerie, lipsa educatiei, prostie, nestiinta, ingamfare, rautate si mai ales minciuna! Ne mintim singuri si nici nu ne dam seama! Cine stie cat timp va mai trece pana ne vom regasi!

Poze cu credinciosii nu adaug caci e plin internetul. Si nici nu mai fac analiza de comportant sau pun intrebari care incep cu”de ce…” si pentru care raspunsurile sunt suspendate in negura!

In rest….Doamne ajuta!


Leave a Reply