Toamna se numara bobocii!

Vara este anotimpul meu preferat! Da, chiar si atunci cand este foarte cald. Acum a venit septembrie si nu, nu ma aflu in starea de negare. Apreciez fiecare anotimp in parte cu bunatatile si darurile sale…dar tot e vara undeva.

Anul trecut, 2019, a primit titlul de cel mai dificil…sau provocator an din viata mea. Chiar mi-a oferit niste incercari pe care nu imi aduc aminte sa le fi cerut vreodata. Cu toate astea, spuneam aici ca asa cum a fost el mi-a oferit niste revelatii din care am invatat tare mult. A venit 2020 si artificii si sampanie si a doua luna a spus: “hold my beer”.

Daca pana acum anii “faceau diferente” si unora ne dadeau, altora ne luau… 2020 a fost echitabil cu toata lumea si ne- a dat tuturor la fel. Pe fiecare l-a prins pe pozitia pe care era si a fost nevoit sa indeplineasca o lunga lista de “to do” pe care o tot amana pentru cand va avea timp sau pentru cand se va simti confortabil.

Am avut o perioada de 2 luni de stare de urgenta in care ne-am cunoscut mai bine: pe noi, familia, casa, prietenii, rudele. O perioada in care am invatat multe, mai ales de la copii. A venit vara si nu prea stiam cum sa reactionam la inceputul ei. Va spun sincer ca la inceput de iunie ma simteam tare obosita si nevoia de spatiu si de vacanta era destul de mare. Mai ales ca eram obisnuita, prin natura meseriei, sa calatoresc in fiecare luna intr-un loc nou pentru cateva zile.

View from the top

Cu toate acestea vara lui 2020 a fost una in care am muncit mult. Nu am avut timp sa ma plictisesc. M-am bucurat de ea cum am putut si am si fost eficienta. Pe de-o partea am recoltat ce semansem in primavara, pe de alta parte am plantat seminte noi pe care sa le culeg la toamna. Oportunitatea oferita de 2020 a dezvoltat si mai tare latura economisirii si in acelasi timp mi-a deschis ochii despre ce inseamna ACUM si AICI.

Bineinteles ca am avut momente grele, de frustrare. Cu siguranta ele vor mai aparea, dar anul 2020 este un bun antrenor pentru controlul starilor noastre.

Iata ca vara a trecut (calendaristic) si ne aflam cu totii in fata unui nou inceput. Un inceput de toamna, de capitol, de an scolar, de proiecte…fiecare il poate defini cum doreste. Cu siguranta fiecare individ in parte si-a facut o lista de lucruri pe care sa nu le mai rateze, pe care sa le faca imediat dupa revenirea la normalitate si de care sa se apuce astfel incat sa invete sa traiasca in “noua normalitate”.

Pentru ca undeva in lumea asta este inca vara, gandurile mele functioneaza sub forma de mici recompense pentru munca depusa. Imi voi prelungi aceasta vara cat de mult pot pentru ca in fiecare revenire la toamna sa culeg bobocii:)!

Keep up the good work!

Leave a Reply