Covid-19- the best motivational life coach! (apuca-te astazi ca maine cine stie…)

Mai tineti minte cand foloseam timpul, sau mai bine spus lipsa lui, pentru orice scuza atunci cand nu eram gata sa facem anumite lucruri?

“Nu am timp acum. Astept sa termin cu treaba asta si apoi o sa vad cum ma organizez ca sa ma apuc!”

sau:

“Nu este o prioritate pentru mine in momentul asta. O sa fac cand o sa am timp!”

Suna cunoscut, nu-i asa? Pe cati dintre noi frazele de mai sus nu ne-au “salvat” in diverse situatii.

Tot timpul asteptam acel timp pentru a ne ocupa de noi, de familie, de casa, de suflet, de sport, de alimentatie, de copii, de citit, de stat, de bucurii de zi cu zi, de sanatate, de munca, de dormit, de iesit afara in natura, de calatorii, de facut nimic, de apreciat lucruri mici, de natural, de firesc, de creativitate, de pasiuni, de noi, de timp! Nu l-am avut, nu l-am vrut, nu am stiut sa il vedem, nu i-am facut loc! Am amanat, am mintit, am ocolit, nu am avut curaj sa incepem AICI si ACUM de fiecare data cand am avut ocazia. Ne-am mintit! Ne-am amagit! Ne-am intarziat!

Brusc, fara vreun avertisment in prealabil am fost toti pusi in situatia de a ne reorienta. Pana la acel moment tot distribuiam pe retelele de socializare continut care se referea la gasirea fericirii in afara zonei de confort. Uite ca toti am fost in afara zonei de confort. Toti am fost la egalitate.

Covidul asta ne-a dat oportunitatea (unii au fructificat-o, altii nu, altii abia incep) de a ne vedea de viata noastra, de a ne reorganiza, de a face curatenie prin toate sertarele si dulapurile ascunse in care tineam lucruri si sentimente prafuite.

Dupa doua luni de stare de urgenta si stat in casa a sosit mult asteptatul sezon al concediilor. Adevarate studii se pot face in legatura cu modul de actiune si comportamentul oamenilor in aceasta perioada. Un lucru mi se pare comun: “Sa fac acum ca cine stie daca o sa mai pot”.

Acest indemn il ofereau pana acum toti predicatorii, toti antrenorii de succes, toti medicii, doar ca batman-ul din noi ne-a tinut pe loc si ne-a tot amagit cu acea lipsa a timpului.

Oare ne-a fost lectie? Oare ne vom intoarce la perioada in care vom trage mata de coada. E drept ca suntem obositi de neprevazut si de reorientari. Dar si mai drept este ca am supravietuit unei situatii care nu a putut fi previzionata nici de cel mai curat glob de cristal sau cel mai bun horoscop.

Dintre toate categoriile de varsta implicate in treaba asta mi se pare ca cel mai bine s-au adaptat copiii. Ei au dovedit ca pot fi mai intelepti decat noi, iar noi am face bine sa nu le transmitem din fricile noastre.

Si cum un program motivational e bine sa se desfasoare pe o perioada mai lunga pentru a ne asigura ca avem rezultate, Covid-19 nu pleaca dintre noi si va trebui sa il integram in orarul nostru zilnic si sa actionam ca atare.

Keep up the good work!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *