In the summer of Covid-19!

Upside down

Vara lui 2020 este de departe cea mai “speciala” vara pe care am trait-o pana acum in viata mea si cu siguranta nu va fi data jos de pe podium prea curand. Cel putin sper sa nu mai avem parte de alte nebunii de factura mondiala care sa ne limiteze atat de tare libertatea de miscare si care sa ne faca sa suflam in iaurt de trei ori inainte sa bagam lingurita in el. Totul pare cu susul in jos!

Am renuntat la a mai crede chiar tot ce spun epidemiologii. E clar ca virusul asta este nou pentru toata lumea, ca sunt multe presupuneri, ca se experimenteaza diverse actvitati si ca nu moare la caldura.

Planurile mele de vacanta au fost date peste cap total. Am pierdut bani, ca multi altii, cu biletele de avion. Am pierdut evenimente si concerte. De fapt, nu doar eu…toti suntem in aceeasi situatie.

Ce mi se pare mie interesant este cum isi manifesta oamenii libertatea, optiunile, dorintele si actiunile avand in vedere constrangerile, limitarile, recomandarile si obligatiile impuse.

Cat de mult ne putem face poftele in conditii de siguranta si fara sa ne punem sanatatea in pericol?

Imaginile de pe litoralul romanesc scot la iveala o categorie de oameni care nu par sa aiba de a face cu regulile. Ba chiar au o problema cu autoritatea si considera ca daca platesc o anumita suma de bani aceasta ii protejeaza de un virus invizibil care loveste cand nu te astepti. Tuturor ne e dor de mare. Am invatat la scoala ca Romania este o tara bogata pentru ca are toate formele de relief, ca suntem privilegiati cu pozitia pe care o avem pe harta si ca ne putem bucura si de munte si de mare la noi in tara.

E adevarat ca si marea si muntele ne sunt la o aruncatura de bat, dar nu stim sa avem grija de ele. Nici noi in calitate de turisti, dar nici cei ce le administreaza. Astfel, se asterne acel aer de imbacsit, invechit, prafuit, cu miros de statut. Peste aspectul vizual se adauga lipsa calitatii serviciilor pentru ca nici pana acum nu am invatat ce inseamna ospitalitate ci ne guverneaza ideea “lasa ca stiu eu mai bine cum sa fac”. Daca mai adaugam si mancarea prosta si preturile nejustificate si apoi tragem linie ajungem sa vedem un mare semn de minus.

Dar nu despre asta as vrea sa scriu si sa pun accentul pe negativ. Am lasat ideea de mai sus pentru ca atunci cand voi citi peste ani sa imi aduc aminte ce termen de comparatie aveam.

Oricat de proasta este vara lui Covid-19 mie mi-a adus si bucurii si revelatii. Ba chiar mi-a spus clar si raspicat ca trebuie sa am incredere in mine si in judecata mea. Nu ca as fi avut dubii, doar ca gandurile o mai iau pe campii si uneori sunt greu de strunit pentru ca isi cheama si restul rudelor pana la gradul 7 si fac o petrecere in capul meu de a doua zi nu stiu daca ma doare capul de mahmureala sau din cauza participantilor.

Beauty in a frame

Am realizat ca sunt norocoasa si ca oricum ar fi o zi sau alta, faptul de a te putea bucura de ceea ce ai, de locul in care esti, de oamenii de langa tine si de a savura momentul reprezinta mare lucru. Probleme avem toti. Mai mari sau mai mici. Iar in perioada asta avem si un motiv de stres in plus care uneori ne tine pe loc si ne pune lantul de picior. Dar libertatea de a ne simti asa cum vrem nu ne-o ia nimeni! Daca si cadrul natural ajuta e cu atat mai bine!

Mi-am dat seama ca pot controla stresul, ba chiar il pot transforma intr-o super putere care ma ajuta sa depasesc orice obstacol.

Vara lui 2020 mi-a adus lucruri pe care a trebuit sa le fac pentru prima data in viata, fara pregatire prealabila ci doar ghidata de niste indicatii din exterior si de logica mea.

Vara lui COVID-19 m-a invatat ca POT! ORICE!

Keep up the good work!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *