Creierul- cel mai important muschi in perioada izolarii

Cine ar fi crezut ca vom sta in casa atata timp?

Cine ar fi crezut ca vom fi nevoiti ca peste noapte sa ne reorganizam prioritatile, cosul de cumparaturi, jobul, viata sau chiar casa?

In ultimul timp “Ce faci?” s-a transformat in “Esti bine?” . Oare ce mai inseamna bine acum? Ce facem sa ne fie bine? Cum ne ingrijim de noi pentru a ne fi bine? Am invatat sa gatim, sa ne tundem singuri, sa facem sport in casa, sa folosim tehnologia putin altfel si cate si mai cate. Dar de noi am invatat sa avem grija? Ne-am adaptat usor schimbarii…dar parca mai lipseste ceva.

Din tot sistemul asta de ecuatii cred ca elementul cel mai important este creierul nostru. Unii ar spune ca sta bine in cutie acolo si nu are el treaba cu ce se intampla afara. De fapt el este cel ce ne face pe noi sa actionam intr-un anumit fel si sa luam decizii. Iar in perioada asta de izolare deciziile parca au si mai mare greutate intrucat de ele va depinde foarte mult cum va fi perioada “de dupa”. Aseara am primit pe email un ebook cu exercitii pentru creier. Un program de antrenament structurat pe zile astfel incat sa ne ajute sa trecem peste perioada aceasta cu capul limpede si cu cat mai putine temeri si griji. Il impartasesc cu voi si puteti sa il accesati aici.

„Brain Workout. Exercitii pentru memorie, concentrare și sanatatea creierului” este un calendar cu 30 de activitati zilnice care sa mentină creierul alert, in forma. Medicii Neuroaxis s-au transformat in antrenorii personali ai creierului construind un plan concret de provocari zilnice cu ajutorul cărora sa se pastreze creierul sanatos și pregatit sa se adapteze situatiei existente dar si sa infrunte noua normalitate post Covid 19.

Viitorul bate la usa si daca pana acum am stat la izolare mult timp, fara sa interactionam fata in fata cu prietenii sau colegii nostri, este bine sa ne pregatim putin si pentru perioada ce va urma, cea in care restrictiile vor fi ridicate treptat, astfel incat sa nu cadem din lac in put.

Imi doresc ca nimeni sa nu fie afectat de perioada asta din niciun punct de vedere. Cred ca e important sa fim solidari si sa impartasim experiente si chiar sa ii tragem si pe cei mai putin optimisti o treapta mai sus.

Totul va fi bine!

Leave a Reply