Pana acum erati soferi? E timpul sa fiti parinti!!!

Nu, nu va indemn sa mai faceti vreun copil. Observ ca va plangeti ca stati cu cel pe care il aveti!

De doua saptamani #stamacasa. Sau, ma rog, asa ar trebui. Sa respectam masurile recomandate de autoritati. Traim in era tehnologiei si ne petrecem timpul foarte mult pe online. Chiar daca si pana acum tot cu calculatorul lucram, de data asta suntem nevoiti sa lucram si cu restul membrilor familiei prin preajma.

Pana acum ne plangeam ca nu avem timp sa stam cu cei dragi! Iata ca a sosit si timpul.

Eram tare suparati ca ne vedem copiii dimineata in drum spre scoala si seara la culcare? Acum stam cu ei zi de zi. De dimineata si pana la culcare!

In aceste 2 saptamani am tot vazut circuland pe internet glume si filme cu parinti disperati. Unele mai glume decat altele, insa am vazut (citit) si cazuri in care parintii chiar sunt disperati acasa si nu stiu ce sa faca in preajma copiilor. Ba unii ii trimiteau la gradinita si la scoala pentru ca veneau de acolo gata mancati. Colac peste pupaza s-au inchis si restaurantele.

Pai, oameni buni, cum credeti ca se simt copiii vostri cand va simt voua frustrarea? Sunt copiii vinovati pentru perioada asta? De ce nu invatati de la ei? Lasati-i pe ei sa va arate ce sa faceti toata ziua acasa daca voi va urcati pe pereti!

Cand credeti ca va mai intalniti cu timpul asta pentru a sta cu copiii vostri?

Mai tineti minte cand erati mici si stateati singuri in case si va asteptati aprintii sa vina de la serviciu? Era bine?

Imi displac profund glumele facute de parinti pe seama copiilor in perioada asta. Haideti sa ne repozitionam putin si sa profitam cu adevarat de acest timp. Sa stam impreuna, sa ne jucam ,sa vorbim, sa ne alintam, sa nu ii mai luam peste picior. Sunt atat de multe resurse acum, atat de facil de accesat si noi ne plangem in continuare? Nu e ok!

Daca acum nu ne gasim locul, cand suntem in spatiul nostru, in patratica pe care noi ne-am organizat-o si am amenajat-o dupa gustul nostru, ce o sa facem cand iesim afara? Fugim care incotro?

Suntem responsabili pentru viitorul copiilor nostri si este tare important cum le transmite mesajele, mai ales in perioade de stres cum este cea in care ne aflam.  Perioada asta este un training pentru  a ne creste rezistenta la stres si toleranta la frustrare.

Luati-va copiii in brate! Bucurati-va ca sunt sanatosi! Daca va urcati pe pereti faceti-o impreuna!

De fapt pana acum eram soferii copiilor si brusc ne-am vazut aruncati intr-un alt job.

Daca am fi avut interviu cu ei si ne-am fi plans cum o facem acum pe internet (din cauza lor) cu siguranta ne-ar fi aratat usa si nici de perioada de proba nu am fi beneficiat!

 

Leave a Reply