Nu mai putem fugi de “ACUM”!

Majoritatea textelor pe care le-am scris pana acum au fost editate in avion. Anul trecut am calatorit mult. In fiecare luna plecam cel putin o data intr-o tara straina. In unele locuri chiar am mers de mai multe ori si am reusit sa le simt vibe-ul. Scriam in avion pentru ca era locul in care nu aveam unde sa fug. In avion esti in scaunul tau, cu centura ta, cu masuta din fata si cu gandurile tale. In fiecare luna, la fiecare plecare  aveam ocazia sa  mai fac putin curat pe interior.  Ma uitam de sus la lumea de afara si totul era mic. Incercam sa imi dau seama ce e important pentru mine si imi cautam resursele pentru a avea incredere si curaj pentru mai departe.

 

Prezentul pe care il traim este tare diferit de ce ne imaginam noi ca poate exista vreodata! Toate reperele ne-au fost daramane de ceva ce nici macar nu stim cu arata! A intrat in viata noastra si brusc trebuie sa ne adaptam si sa ne conformam. Sa ne stabilim noi reguli dupa care sa functionam! Frica si-a facut loc si mai mult printre noi.

Tot distribuiam poze cu textele de genul “Fericirea incepe atunci cand iesi din zona de confort!”. Super! Toti am fost scosi din zona de confort fara preaviz.

Astazi au devenit populare textele de tipul: ” Pentru ca nu poti iesi afara este timpul sa faci o calatorie catre interior”! 

Ei bine, cam asta e treaba. Poate acum ne vom da seama ce inseamna prezentul si cat de important este sa lasam trecutul in pace, sa ii desfacem toate nodurile si  pastram din el doar lucrurile bune, doar lucrurile ce ne-au ajutat sa crestem.  Sa intelegem ca lectiile pe care le-am trait ne-au pregatit pentru momentul actual.

Cu ocazia asta nu ne mai plangem ca ni s-a rupt unghia sau ca nu mai avem cu ce sa ne imbracam. Nu ne trebuie haine acum.

Perioada asta ne determina sa invatam ca putem fi fericiti cu ceea ce avem si nu e cazul sa acumulam mai mult!

Viitorul a devenit ceva la care visam si despre care nu stim cum va fi. Nici noi nu stim cum vom fi dupa ce perioada asta va trece.

Acum, mai mult ca oricand solidaritatea capata valente care pana acum nu le explorasem. Doar fiind uniti si colaborand vom reusit sa facem fata situatiei. Cu siguranta vom iesi mai puternici din toata treaba asta si pe viitor vom fi mai atenti la cei de langa noi!

Pana la urma totul are un sens in viata noastra. Si daca acum simtim ca suntem foarte jos este pentru ca trebuie sa ne gasim resursele de a ne ridica, a ne scutura de praf si a incepe sa urcam din nou.

#stamacasa si #totulvafibine

 

 

Leave a Reply