Nu aduce psihologia ce aduce Corona!

Zilele astea suntem foarte apropiati de zicalele si proverbele din popor:

“noi sa fim sanatosi ca mai vedem apoi…”

“sanatate ca e mai buna decat toate”

“paza buna trece primejdia rea”

si lista poate continua.

Din cauza de Corona Virus copiii stau acasa in loc sa mearga la scoala. Nu am vazut fericire mai mare pentru ei: “Un virus a dat peste, noi sa profitam de asta!” Suna ciudat, dar e foarte adevarat.

Cu ocazia asta experimentam multe lucruri. Cel mai important dintre ele e ca stam cu cei dragi mai mult timp si petrecem timp de calitate. Netu’ il frecam oricum si in zilele in care umblam liberi prin mall-uri si Corona nu era asa populara. Cred ca nici cu ocazia sarbatorilor de iarna nu am stat atat timp in case si nu ne-am jucat atat.

Scoatem jocurile de la naftalina si aducem in viata noastra jocurile uitate ale colpilariei. In curand o sa jucam si elasticul in casa. Am inceput cu ping-pong.

Ne gandim mai mult la lucrurile cu adevarat importante din viata asta si ajungem sa apreciem ceea ce avem fara a ne dori bunuri materiale in plus!

Devenim mai inventivi in bucatarie si nu mai aruncam atata mancare.

Apreciem mai mult natura inconjuratoare siĀ  suntem mai atenti la ea. Pomii tocmai infloresc si mirosul si frumusetea florilor alunga gandurile negre legate de pandemie.

Suntem mai atenti la propria igiena si asta este un lucru extraordinar.

Companiile si magazinele acorda o atentie sporita curateniei.

Bineinteles, ca orice amenintarevine si cu partile mai putin bune. Frica naste monstri si unii dintre noi, dintre oameni, reactioneaza iresponsabil. Cei maiurati sunt aia care mint cu buna stiinta si car au facut rau celor din jur.

Dar trecem noisi peste asta, vorba aia: noi sa fim sanatosi si om vedea dupa!

Carantina placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *