49. O saptamana rapida cu un weekend calm!

A trecut o saptamana din care nu stiu unde au intrat zilele. Pot spune ca primele 4 au fost foarte rapide. Cred ca pe final de an zilele sunt din ce in ce mai rapide spre linia de final a anului. Au si ele pregatirile lor, vor sa fie gata mai repede…s-or fi saturat de anul asta greu si atunci galopeaza mai repede.

Ne grabim toti spre finalul anului de parca la inceputul celui nou ne va astepta cineva cu flori si visele implinite. Cred ca obosim si nu mai avem timp sa ne bucuram de aceste sarbatori despre care spunem ca sunt despre tihna si familie.

Asta am simtit saptamana trecuta. Noroc cu Mosul Nicolae care a adus bucuria si a dat stop ceasului astfel incat sa ne uitam si in jur. Toata lumea e agitata, toata lumea e nervoasa, toti oamenii alearga, toti vor sa prinda oferte si cand ajung acasa e posibil sa se culce direct pentru ca, nu-i asa, au alergat toata ziua.

Spuneam ca 4 zile nu stiu cand au trecut, insa m-am bucurat de weekend cu tot ce a avut el. Nu am facut nimic extraordinar sau iesit din comun si lucrul asta mi-a dat posibilitatea sa incep o carte noua (de prin vara nu prea am mai citit si imi lipsea). Am inceput una dintre cartile pe care Mos Nicolae le-a lasat in ghete: “Curajul de a nu fi pe placul celorlalti”.

Lumina dupa-amiezei de weekend m-a indemnat sa ma asez in pat si antrenorul meu de zen m-a urmat (Cola-pisica).

Nici nu am deschis bine coperta si pe coperta 2 aparea adunata esenta a ceea ce trebuie sa stie fiecare dintre noi:

“Fii tu  insuti! Nu iti face griji cu privire la ce cred ceilalti despre tine, asta e problema lor, nu a ta!” (daca ar fi stiut ai mei sa imi spuna asta in loc de clasicul “Si ce-o sa zica lumea?”… as fi muncit mai putin sa ma descopar)

“Lasa in urma trecutul si incepe o viata noua. Orice s-ar fi intamplat in trecut, nu are nimic de-a face cu viitorul pe care alegi sa il traiesti.”  (purtam si aceasta vina cu noi, traim cu teama ca nu suntem in stare, nu avem curajul sa ne apucam de nimic nou si lasam frustrarea sa ne ghideze viata)

“Traieste-ti propria viata, nu pe-a altora. Nu-ti trai viata in functie de valorile celorlalti.” (mi-a luat mult timp sa imi dau seama ca nu trebuie sa fiu ca cineva anume, ca nu trebuie sa adun caracteristicile mai multor oameni si sa ma construiesc pe mine. Fiecare om e unic si ar fi bine sa isi aminteasca asta in fiecare zi)

“Iubirea este cea mai grea sarcina. Iubirea inseamna o relatie in care poti fi tu insuti, liber, linistit, fara sa te simti inferior sau sa trebuiasca sa demonstrezi cat esti de bun esti” (Pana in urma cu ceva ani ma chinuiam sa bifez casute crezand ca daca fac o demonstratie de forta voi avea parte de mai multa iubire. Nimic mai gresit! Uitasem cine sunt si ce imi doream si nu mai intelegeam de ce nu ma simt bine.)

Daca nu as fi scris randurile astea, saptamana ar fi trecut si ea neinsemnata. Raman pe pozitiv. Universul mi-a demonstrat ca puterea gandului si emotionalul bat de cele mai multe ori rationalul si stiinta.

Keep up the good work!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *