47. AMC realizezi ca lucrurile cele mai importante nu se vad!

 

AMR 30 de zile pana la Craciun. Moment bun de a face liste si listute. Ce cadouri vrei sa iti aduca Mosul?

Asa ca au luat copiii o coala de hartie (ca la scoala) si s-au apucat sa scrie. Fiecare pentru el si impreuna.

Cand au terminat listele au venit cu ele si ni le-au aratat. Bineinteles ca aveau multe multe puncte. Unele chiar valoroase din punct de vedere financiar. Am avut rabdare sa le citim pe toate. Am trecut de telefoane si credite in jocuri si am ajuns la chestiile legate de nevoile de zi cu zi: sosete, fructe, ceva jocuri, haine etc. Le-am epuizat si pe astea si ultimul punct de pe lista s-a dovedit cel mai important: Orice isi doreste familia si prezenta fizica a lui Mos Craciun!

Lasand la o parte toate lucrurile care se pot cumpara cu bani si care sunt pe rafturile magazinelor, iubirea pentru familie este un sentiment unic. Iar atunci cand un copil, aparent egoist sau cu nasul pe  sus, cu fite si figure in cap specifice varstei, isi incheie lista cu o dorinta ce ii are in target pe cei dragi este mare lucru. “Voi o sa fiti fericiti imi rasuna in cap!”.

Pana la urma lucrurile cele mai importante sunt cele care sunt gratis si sunt langa tine. Cele mai importante lucruri din Univers nu se pot vedea cu ochii. Cred ca doar prin mintea copiilor ajungem sa intelegem profunzimea  Micului Print. Telefoane, cartele, incarcatoare…putem toti cumpara. Iubire, dragoste si incredere nu gasim la niciun magazin. Si nici nu putem fabrica. Nu exista o reteta standard. Pur si simplu exista!

Cand scriu aceste randuri ma aflu in avion. Stau pe scaun si nu am unde sa fug. Am in fata o saptamana de munca in care sunt departe de cei dragi mie. Am tras o tura de boceala in aeroport pe motiv ca dorul se instaleaza dinainte sa plec. Dialogul din masina, in drumul catre aeroport, mi-a mai adus inca o data aminte ce inseamna copiii si cat de minunat e ca ii avem in vietile noastre.

  • Sa fii cuminte! Sa iti faci temele! Sa mananci! Sa asculti!
  • Da, bine. O sa… (nu pleca)
  • Sa imi tii pumnii maine la prezentare!
  • Eu tot timpul iti tin pumnii. In fiecare zi!

Si noi ar trebui sa le tinem pumnii in fiecare zi! Acum am pe telefon moaca lui de bebelus razacios si cu dintii mici. El e mare si cool! Ce ne leaga e mai presus de orice cuvinte si asa o sa ramana si cand o sa aiba 43 la picior!

 

Leave a Reply