35. Saptamana mea! Detox! Las limitarile deoparte!

Iar clisee! Unii le-ar numi soarta, altii ar spune ca “asa a vrut Dumnezeu”. Eu, le numesc limitari.

Pana la urma, soarta sau “asa a fost sa fie” sunt doar scuzele pentru ceea ce lasi nefacut sau neterminat. Si nu e intotdeauna vorba despre lucruri. De cele mai multe ori, daca nu in toate cazurile, este vorba despre de propria persoana, adica despre mine. Cum spuneam clisee, dar alte cuvinte nu gasesc.

Exista momente cand te complaci in constanta lucrurilor si ai impresia ca daca esti ocupat este si bine…adica te multumesti cu putin. Poate pe moment este bine si asta nu este decat o amagire si o groapa in care calci pe drumul pe care totusi vrei sa il urmezi.

Luna august a fost plina de incercari. De multe ori spuneam ca nu mai pot si gata. Voiam sa ma culc in speranta ca ziua urmatoare cand ma trezeam cineva ar fi organizat toate lucrurile pentru mine. Eram pe punctul de renunta la vacanta doar pentru a munci si mai mult si pentru a rezolva anumite situatii. Asa gandeam eu. Dar, orice dilema are si un raspuns. Iar acest raspuns este de cele mai multe ori o revelatie. (Nu am visat eu degeaba acest “slogan”). In loc sa trag si sa imi trag energia din oboseala, am ales sa ma opresc si ma odihnesc. Sa imi vad de planul initialĀ  in care stiam ca trebuie sa fie vacanta. Chiar daca a venit ziua in care ar fi trebuit sa ma imbarc in avion si eu eramĀ  inca la birou.

Ce vreau? Sa ma impiedic de bolovani si sa incerc sa imi intind cearceaful pe niste forme neregulate? Sau sa stau putin, sa privesc din afara, sa ma organizez si sa ma energizez?

Acum, priving inapoi, imi dau seama ca intotdeauna e vorba de alegeri. Oamenii spun ca unii sunt mai norocosi decat altii. Asa o fi! Unii au sansa sa se nasca in tari cu ape limpezi si campuri mai verzi. Altii poate se nasc in desert.

Daca ne uitam la 2 persoane diferite, din 2 medii diferite, ne dam seama ca cei mai saraci fac rai din ce au ei, ca apreciaza mai mult putinul pe care ei il au decat apreciaza bogatii multul lor. E si un paradox aici: bogatii platesc sa mearga in vacante in tari exotice care, de altfel, sunt foarte sarace si in care locuitorii traiesc la limita dar cu zambetul pe buze. Oare de ce calatatoriile revelatoare sau initiatice au loc in tari foarte sarace? Destul de simplu, zic eu: pentru c locuitorii traiesc foarte aproape de esenta. Noi, astia evoluati, ne-am pus tot felul de masti ca sa dam bine pentru pozele din societate.

Si revenind la alegeri si la soarta, noi suntem cei care alegem limitele pe care vrem sa ni le punem sau pe care vrem sa le depasim.

Noi suntem cei care ne lasam in voia sortii si nu facem nimic pentru binele personal pentru ca asa a fost scris… si ce rost are sa te pui contra vantului.

Noi suntem cei care nu misca un deget pentru ca oricum nu se intampla nimic.

Noi suntem singurii responsabili de starea in care ne aflam si chiar daca dam vina pe cei din jurul nostru nu ne vom simti mai bine. Doar noi putem schimba ceva si de noi depinde cum va fi pe mai departe.

E vorba de alegeri! Si saptamana ce a trecut a fost una de detox. Am inteles ca pot si am ales sa ma ridic deaspura limitarilor! Unele venite din cei 7 ani de acasa, altele impuse de societate, sau unele create chiar de catre mine.

Mi-am dat seama ca ce am in cap e al meu si nu imi poate fi luat de catre nimeni. Si pentru ca inca nu mi-a iesit competitivitatea din ADN, stiu ca orice as face, voi face la un nivel ridicat!

Si sunt norocoasa cu o chestie: am oameni sinceri, frumosi si destepti pe langa mine!

BTW, e 1 septembrie, prima zi din luna, prima zi de toamna. Se anunta o recolta bogata!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *