34. Saptamana Phoenix! Adica pot!

Este prima data cand inca nu am asteptat sa se incheie saptamana ca sa scriu despre ea. Este vineri si mi se pare ca fiecare zi a avut cate un mesaj special pentru mintea si capul meu. Sufletul e si el tot acolo.

Acum 2 saptamani parea ca ma imbat cu apa rece cand spuneam ca urmeaza Hakuna Matata! Saptamana trecuta mi se parea ca sunt la un nivel 0. Pe care l-am vazut de fapt ca o linie de start. Apoi, fiecare zi din saptamana aceasta a parut cate o bucata din cursa lunga pe care urmeaza sa o desfasor!

Pasarea phoenix este cea care a renascut din propria cenusa. Asa o fi! Mi se pare ca suna pompos…dar a dat bine pentru titlu. Romanul, plin de vorbe de duh, are una si mai si: sa faci din cacat bici.

Cam asa mi s-a intamplat si mie. Parca mi-am dat singura suturi in fund pentru a merge mai departe. In loc sa plang am ales sa caut solutii. In loc sa ma plang, am ales sa imi mai storc creierul inca o data. In loc sa stau in pat cu obloanele trase, am ales sa ma comport ca si cum mi s-ar fi schimbat putin locul. Am inteles ca daca ma las sa cad tot va trebui sa ma ridic. De ce sa nu o fac acum? De ce sa imi fie drumul mai greu?

Asa ca am stat putin. Am meditat si am incercat sa imi pun ordine in ganduri. Erau putin amestecate si bazaiau toate ca mustele la lumina. Mi-am dat seama ca nimic nu este imposibil si ca perioadele astea mai putin placute, sau mai grele, vin atunci cand e nevoie de ceva curatenie, rearanjare, reorganizare. Aici intram noi in joc si alegem ce sa facem: ori laie, ori balaie.

Inca mai am mult de munca. Inca mai sunt chestii de aranjat. Stiu ca nu o sa fie usor si ca va fi nevoie de timp organizat eficient si creativitate. Si mai stiu ca sunt perioade si perioade. Care trec. Care trec daca le lasam noi sa treaca.

Cand eram eu mica spunea ca intotdeauna obtin ce vreau! Acum mi-am adus din nou aminte:).

Asa ca…toamna se numara bobocii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *