30. Saptamana Rammstein! ZA CONCERT!

Mos Craciun a intrat la noi in casa si ne-a facut cadou bilete la unul dintre concertele Rammstein din Europa. Pentru noi a avut bilete in Polonia.

Eu nu sunt fan declarat Rammstein. Ba chiar sustin ca nu pot asculta prea mult caci ma irita. Nu imi place deloc de solist, ba chiar imi e si frica:)). Stiu cateva melodii, unele dintre ele imi plac si pot sa recunosc ca ultimul album lansat este foarte bun. Ba chiar am si un top al melodiilor.

Pe principiul vara sanie si iarna car, bilete pentru concert au fost primite in decembrie, iar concertul in sine avea loc in iulie anul urmator. M-am pregatit cu avion si cu cazare dar nu m-am uitat la concertele celelalte  ca sa stiu la ce sa ma astept. Cum nu sunt mare fan…mergeam de curiozitate.

Stadionul mare, vreo 85.000 de oameni prezenti. Scena imensa. Locurile sus (formatia asta e sold out si pentru 2020 asa ca Mosul a luat ce a gasit). Nemtii tot nemti, au inceput la fix ora programata. Ce ma gandesc eu? Sa filmez! Luminite, dragut, lumea striga, trece un minut, nu prea se intampla nimic si deodata, sa imi pice telefonul din mana caci parca mi-a stat inima. Un mare BUM! Nici nu mai stiu daca a fost cu flacari, artificii sau alte lumini. Cred ca ochii mei s-au inchis instant.

Si incep muzicantii! Si baga, nene! Vreo 3 melodii necunoscute. Ba chiar iritante si cu niste imagini care ma speriau (mie nu imi place filmele de groaza). Ceva ma facea sa spun ca nu imi place si in acelasi timp ma si atragea sa vad ce pot oferi mai mult. Incep apoi cu muzici pe care le stiam care se combinau absolut fantastic cu spectacolul pirotehnic si efectele de lumini.  Nici nu stiu cand a trecut o ora de concert. Incepuse sa imi placa si voiam si mai mult!

Aplauze, fluieraturi, plecaciuni si ies de pe scena. Atat? Nu se poate. Mai baga. Sigur nu e gata. Apar intr-un culoar in multime, se urca pe o scena mica si canta cu tot stadionul, doar la pian, Engel

Momentul, ce se poate vedea si in link-ul atasat, a fost pentru mine elementul de wow. Nu avea flacari, nu avea lasere, nu avea lumini, insa avea altceva ce a fost transmis prin muzica si sufletele celor 85.000 de oameni prezenti. A fost momentul care mi-a apasat butonul ala despre acceptare, deschidere, cunoastere, imbratisare. Am simtit o alta fata, desi infatisarea era aceeasi, a ceea ce inseamna Rammstein, a ceea ce e lumea asta. 

A mai urmat apoi inca vreo ora super intensa de concert. In stilul lor caracteristic. Cu piese de pe noul album si de pe cel vechi. A fost un show total, un spectacol de teatru, cu muzica, dans, lumini, emotii, scenete si o punere in scena ce te lasa cu gura cascata si te indeamna sa mai vezi inca o data concertul (daca gasesti bilete) pentru o traire si mai intensa.

Fiecare concert la care am fost a fost special. Fiecare artist pe care l-am vazut a fost wow. Dar modul in care Rammstein se prezinta este ceva ireal. Oricine, chiar ca mine, un ne-fan, ar trebui sa vada Rammstein. Macar o data!

Aaaa, Mos Craciun exista!

Leave a Reply