29. Actiunile de astazi sunt mostenirea de maine

Semeni vant culegi furtuna! Nu stiu de ce am inceput textul cu acest proverb. Probabil pentru ca sunt in avion si curentii de aer ma inspira.

Am avut o saptamana interesanta ce s-a incheiat cu o iesire in natura. Nu clasica iarba verde, ci o plimbare cu barca pe Dunare. Vanzand locurile prin care am trecut, am analizat cum suntem noi si cum sunt altii, am ajuns la concluzia, evidenta de altfel, ca ceea ce avem noi astazi este rezultatul a ce au facut cei de dinainte.

Ca vorbim de politica, ca vorbim de investitii, de companii, de natura, de orice…ceea ce avem astazi este rezultatul a ce au facut, sau nu au facut parintii nostri. Ce mostenire ne-au lasat ei? Ce au facut in prezentul lor pentru a putea duce noi mai departe? Ce obiective aveau ei? S-au gandit ca lumea in care le vor trai copiii va fi cea modelata de ei? Nu stiu.

Oare noi suntem constienti ca ce facem acum va fi la un moment dat prezentul copiilor nostri? Oare stim ca daca omoram natura, nepotii nostri nu vor mai avea unde sa se joace? Stim noi ca daca gandim acum iresponsabil prin nepasare vom ajunge intr-un pustiu nemarginit? Poate e greu de crezut acum. Poate aberez doar si nu ma crede nimeni acum. Poate ar trebui sa ne respectam mai mult pe noi insine pentru a putea respecta mediul inconjurator.

Un text dezlanat as putea spune, insa esenta saptamanii asta a fost.

Constientizarea ca ceea ce facem astazi conteaza. Conteaza atat pentru momentul prezent cat si pentru ziua ce urmeaza.  SI nu e vorba numai de actiuni. E vorba si de ganduri. Gandurile de astazi determina actiuni. Reactiunile vin maine. Egale si de sens opus.

Se vede luminita dar drumul e foarte lung!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *