28. Cand simtim ca nu putem, inseamna ca nu credem suficient!

Se pare ca am trecut de jumatatea anului. Uneori avem senzatia ca ne afla in locul unde nu s-a intamplat nimic si nici nu are cum sa se intample de acum incolo. Alte ori credem ca toate ghinioanele de pe planeta asta se strang pe langa noi si nu exista cale de iesire.

Foarte des in viata cotidiana ne lovim de limitari. In primul rand de ale noastre. Apoi, vin cei din jurul nostru, care isi proiecteaza limitarile si neputintele lor in viitoarele noastre planuri. Noi ascultam si nici nu ne mai apucam de ceea ce doream pentru ca, nu-i asa, si Cutarescu a spus ca nu se poate. NU SE POATE nu exista! Orice e posibil!

Evenimentele din saptamana curand incheiata mi-au demonstrat ca atunci cand ai incredere in judecata ta, cand iti urmezi exact obiectivul fara sa te lasi prada diversilor “daca” de pe traseu, cand crezi ca poti sa ajungi acolo si muncesti pentru asta, cand lasi deoparte rautatile si convingerile limitative ale celor din jur , obiectivul sau visul nu devine decat o destinatie la care vei ajunge cu siguranta.

Poate ca Simona Halep este cel mai bun exemplu. Multa lume a spus ca nu e in stare, ca nu are cum, ca nu poate. Din cauza asta, jucatorii frecventi la pariuri nici macar nu au luat in considerare victoria ei. Nu mai spunem si nu ne gandim  cati dintre cei ce au boscorodit-o sunt  ei Nr. 1 la batut covoare la ei pe scara sau la facut clatite…Fata asta a stiut ce isi doreste, a avut un vis, iar victoria respectiva este obtinuta in urma muncii ei. Este meritul ei. Ca e si romanca, e o chestie de conjuctura! Daca ar fi renuntat dupa prim infrangere oare ar fi ajuns aici? Daca ar fi ascultat “sfaturile” celor din jur mai era aici? Nu chiar!

Acelasi lucru si cu Novak Djokovic. Publicul il sustinea pe Federer, iar Djokovic a declarat ca el auzea “Novak”.

Finala de la Wimbledon a fost un wrap up al saptamanii pe care am petrecut-o jumatate din timp in Germania, printre oameni care “gandesc mare”.

Daca vin din Romania nu inseamna ca sunt la fraiera. Nadia a fost romanca si a reusit ceva ce nu a fost egalat. Hagi a scris istorie si s-a apucat si de scris si viitor. Multe dintre progesele tehnologice se  datoreaza romanilor. Regele Mihai a scurtat WW2 cu 6 luni prin actiunile sale. Eu lucrez intr-o companie romaneasca ce e pionier in domeniul sau. Am fost singurul om din Romania nominalizat pentru contributia in domeniul Smart Mobility. Technologia pe care o promovez este folosita de cele mai importante companii din domeniul automotive.

Acestea fiind spuse, mi-as dori sa lumea sa creada mai mult in fortele proprii. Sunt prea putini cei ce fac asta. Si primavara vine greu daca e asa. Putem orice! Obosim, ne oprim putin, analizam si pornim cu un plan nou. Dar nu spunem STOP! E valabil si pentru mine!

Keep up the good work!

 

Leave a Reply