27. Timpul: amintiri, acum, planuri!

Jumatatea anului! E ca si cum ai sta pe un pod, la jumatate, si te uiti cat ai mers pana acum si cat mai ai de mers pana la malul celalalt.

Cu fiecare pas pe care il faci in fata , lespedea ce ramane in spate cade. Asta pentru ca in timp nu te poti intoarce! Pana la urma e o conventie acest timp. Ca sa reusim si noi sa facem ceva impreuna si separat, sa ne coordonam si sa contram in aceleasi perioade.

Clipe, secunde, ore, zile, ani…o viata. Cand te uiti inapoi, daca nu ai un jurnal scris, greu iti aduci aminte ziua si ora cand s-a intamplat ceva anume. Ne aducem aminte momente, stari, trairi, bucurii, dureri, tristeti, emotii. Intr-un cuvant amintiri.

Amintirile inca netraite se numesc planuri! Planurile sunt pentru viitor, pentru indeplinirea obiectivelor, pentru noi trairi si emotii. Teoretic, nu stim ce ne rezerva viitorul. Cam asa este. Practic? Il facem noi dupa bunul plac sau vis. Cand teoria si practica se intalnesc momentul devine memorabil. In urmatoare secunda e deja amintire.

Intre o amintire si un plan exista prezentul! ACUM este cel mai intens moment. Pentru ca acum traiesti intens si nostalgiile, amintirile si in acelasi timp te consumi si pentru planuri si obiective.

ACUM este timpul. Timpul este ACUM. Ce folos ca nu am facut ceva cand ne-am dorit si am avut o retinere, In loc de amintire devine regret.

As putea sa  filosofez si sa dezvolt mult acest concept, dar nu sunt cea mai in masura. Pentru posteritate, consemnez ca aceste cuvinte au fost scrise in timpul unei calatorii cu avionul. Timp in care nu pot sa fug de mine si in care stau deasupra norilor si imi dau seamna ca, oricat de critica as fi cu mine si oricat de grele imi par unele proiecte, sunt tare inteligenta, desteapta, capabila, frumoasa si ca am resursele si minte necesare de a determina si misca lucruri. Atat! E chestie de incredere si mai ales rabdare. Ce e al meu e pus deoparte si sigur se va ivi la momentul potrivit.

Keep up the good work!

Leave a Reply