20. Evaluarea nationala! In loc de incurajare avem parte de ingrijorare!

Ultimele 2 saptamani au fost dedicate evaluarii nationale pentru clasele a 2 a si a 4 a. Nu prea se stie ce se evalueaza, cum si de ce, dar are loc.

Invatatorii tot incearca sa motiveze copiii spunandu-le ca nu este importanta si ca este doar un test. Tot ei se contrazic singuri si spun ca rezultatele evaluarii sunt importante si vor conta in parcursul lor scolar viitor.

Ce sa mai inteleaga un copil cand aude chestiile astea? Un lung discurs ce se vrea a fi motivational este de fapt unul de minimizare a importantei testarii in general. Daca pana la clasa a 8 nu sunt importante evaluarile, de ce se mai dau?

Daca tot nu sunt importante evaluarile de ce se face pregatire intensa cu vreo 2 saptamani inainte?

Pe cine evalueaza testarea asta nationala? Pe copii? Ma gandesc ca invatatorii isi cunosc copiii si le stiu nivelul? Daca nu se tine cont de evaluare de ce se mai face?

Intrebarile de mai sus nu mi le-am pus eu. Si le pun copiii! Daca ei ajung sa vada o situatie destul de clar si sa isi dea seama ca cei care se ocupa de sistemul de invatamant se invart la musca la bec e destul de grav.

Daca nu e important de ce dam evaluarea?

Daca nu se trec notele de ce ne chinuie?

Daca nu conteaza de ce facem pregatire?

Daca notele nu conteaza de ce le comentam dupa?

“Atatea discutii si presiune ca in loc sa ne motiveze asa cum vor, mai mult ne agita! Acum am o stare de agitatie si nici nu stiu de ce? Cu ce ma ajuta pe mine in viata evaluarea asta? Ma face mai destept? Stiu ca se da examen sa te duci la liceu, stiu si de BAC, dar evaluarile astea pentru ce sunt daca tot nu conteaza?

Pe principiul romanesc… unde dai si unde crapa… Vrei sa transmiti ceva dar gura o ia inainte creierului.

 

 

 

Leave a Reply