19. Cand sanatatea intra in hora…restul problemelor se evapora!

E treaba aia cu “mie nu mi se poate intampla” pe care ne bazam multi dintre noi. Constient sau mai putin cam asa ne desfasuram viata.

Alergam dupa diverse lucruri, ne consumam pentru alte maruntisuri, ne facem probleme pentru multe motive si cand vine vorba de noi spunem ca nu avem timp.

Nu avem timp pana cand ne loveste timpul in cap de parca ne-ar fi lovit vreun tren de mare viteza. Pana sa apucam sa ne dezmeticim celelalte griji si probleme sunt deja uitate si multe dintre ele nu mai reprezinta nicio liniuta pe lunga noastra lista de prioritati si taskuri.

De cate ori nu am spus: “nu am timp acum”? Sau “lasa ca o sa ma ocup si de mine dupa ce le fac pe astea”? Sau poate “sa ma vad eu cu sacii in caruta si apoi ma linistesc”?

Noroc (sau nu) ca exista un Univers care le regleaza astfel incat sa pastreze un echilibru si sa ne atentioneze ca am luat-o pe aratura si lucrurile cu adevarat importante sunt altele.

De ce nu putem sa ne bucuram de ce avem pana cand nu ne loveste vreo tragedie?

De ce nu putem sa apreciem ce suntem si cum suntem pana cand nu pierdem ceva?

De ce nu realizam cat de norocosi suntem in prezent pana cand ne dam seama ca viitorul de apropie de final?

Saptamana trecuta a fost destul de stresanta pentru mine. Pana cand am facut un control medical. Apoi stresul s-a evaporat. Dupa rezultatele controlului mi-am dat seama ca toate problemele mele, presupusele probleme, sunt chestii pe care nu le pot controla,sau rezolva, daca nu sunt sanatoasa.

Cum un moment ne zguduiala ne schimba perceptia despre prezent? Simplu si uluitor! 

Cum ma simt acum? Foarte bine si increzatoare!

Mai am ganduri in care cred ca ma aflu intr-o situatie fara iesire? Deloc! Sunt doar ganduri care ma imping sa gandesc pozitiv si sa caut solutii pentru evolutie.

Mai spun ca prezentul e aici langa mine si ca ma asteapta pana sunt eu pregatita? Nu! Prezentul este aici langa mine ca sa imi ofere cadrul sa ma bucur de ceea ce imi doream. 

Si tot la vorba romaneasca ajung:”sanatate, ca e mai buna decat toate!”

“Keep up the good work!”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *