16. Constanta binelui se sustine cu eforturi!

La inceputul anului am inceput sa tin un jurnal in care sa consemnez esenta fiecare zilei. “Obiceiul” a fost gandit ca seara, inainte de culcare, sa imi pun gandul pe hartie si sa inchid caietul exact cum se incheie fiecare zi.

Stiu ca pentru a-ti forma un obicei nou dureaza. Dureaza intre 30 si 45 de zile pentru a seta mintii tale un nou trend. M-am tinut de treaba! O perioada. Intr-o seara m-am surprins ca uitasem sa imi trec gandurile de cateva zile. Asa ca am facut un combo de idei, din ce imi aduceam aminte, astfel incat atunci cand la final de an voi deschide caietul chiar sa imi amintesc exact intamplarile.

Ideea e ca “scaparea de sus” nu a fost singulara si de atunci tot uit sa scriu gandul zilei. Ma trezesc dupa cateva zile ca am uitat si iarasi fac un combo. De unde la inceput credeam ca nu imi vor ajunge paginile pentru a pune toate zilele acolo, acum se pare ca nu voi ajunge sa completez toate zilele daca o voi tine in ritmul asta.

Partea bune e ca mi-am dat seama de chestia asta.

Partea mai putin buna (sau si mai bune) e ca mi-am dat seama ca la fel se intampla si in viata noastra de zi cu zi.

Foarte usor ne gasim scuze sau chiar uitam sa facem lucrurile bune care ne aduc un plus de bucurie.

Foarte usor ne complacem in capcana lui “lasa ca fac maine”¬† sau “lasa ca nu moare nimeni daca nu fac acum”.

Aceste mici negatii nu fac decat sa ne traga multi pasi inapoi de la drumul pe care il pornisem. Daca pentru a te obisnui cu ceva nou, a-ti seta un nou obicei, dureaza intre 30 si 45 de zile, cred ca a reveni la vechile practici nu dureaza decat…o clipa. Foarte simplu! Un simplu care devine esenta complicatiilor¬† pentru zilele urmatoare pentru ca in loc sa reluam treaba de unde am ramas, o cam luam de la inceput.

Sa ne gandim la viata de zi cu zi: de maine ma apuc de sport, de maine nu mai mananc paine, de luni tin cura de slabire, de luna viitoare nu mai beau, ma las de fumat de la intai, trebuie sa fac ceva- sa vad cand imi gasesc timp, as face aia dar nu am cand, nici nu stiu cand sa mai fac asta, mi-e greu ca dupa atatia ani sa ma apuc de asta…si lista o completeaza fiecare in functie de experient

 

Ce imi spun mie: nu te abate de la drumul bun. Nu iti ia mai mult de x minute sa faci asta iar apoi te vei simti bine mai mult timp! Pentru rezultate constante si pentru starea aia de bine pe care o stii merita sa faci un mic efort acum!

 

 

Leave a Reply