15. Inception In Amsterdam (18.000 de pasi in jurul unui joint)

Au plecat impreuna pentru o calatorie in Amsterdam. Nici ei nu mai stiau a cata “vizitare” a acestui oras era. Cum se spune in lumea asta mare “Amsterdam is always a good choice”. Nu trecuseram decat 3 luni de la ultima vizita in orasul cu canale multe si vitrine rosu intens.

Ei spun ca de fiecare data mai descopera cate ceva la acest oras. Ori o strada, ori un magazin, ori un loc de vizitat, ori un bar sau poate pur si simplu alt aer si sentimentul de normalitate care ii tot atrage acolo.

Ajunsi in Gara Centrala traseul pana la hotel pare foarte simplu. Nici macar nu mai au nevoie sa isi porneasca GPS-urile. Pasii ii duc intuitiv spre un loc nou de dormit intr-un oras deja cunoscut. Cu toate ca de fiecare data au experimentat alt tip de cazare, in alte locuri si hoteluri, le-a scapat doar cazarea pe barca, pe canale. Cum timpul nu este trecut si stiu sigur ca se vor intoarce in Amsterdam, tot este foarte posibil.

Ziua buna se cunoaste de dimineata si daca nu se cunoaste se face buna. Dupa check-in, in care au refuzat harta orasului din partea receptionerului, pentru ca deja ii stiu ungherele, s-au asezat la un brunch. A durat ceva pana cand si-au facut planul. De fiecare data cand se aseaza la masa, la un pahar de vorba si cu ceva de gustat in fata, parca timpul se opreste pentru ei. Sunt atat de liberi si isi spun atat de multe idei ca ar fi in stare sa dea jos si Guvernul Canadian. Astea sunt momentele lor si chiar daca par repetitive fiecare ramane pentru mai tarziu cu ceva. Sinceritatea in increderea ii face sa comunica si la nivel telepatic si sa nu le fie teama sa spuna si ce nu le convine sau nu le place.

De la hotelul situat fix in buricul tragului au plecat pe stradute pentru a-si lua cele necesare intrarii in atmosfera. Daca cum 3 luni, la ultima vizita, ea a crezut ca este de fapt acasa, acum a totul va fi alt trip.

Si cum actiunile, plimbarile, discutiile, berile si piata de flori, magazinul de rate de cauciuc, barcile pe canale si cladirile inclinate nu sunt punctuale a inceput si aventura.

Modelul ales a fost Haze, pentru ras. Cica rasul, chiar si asa fortat ajuta muschii sa transmita anumite semnale creierului. Uneori e bine sa te deconcetezi si sa ai parte de un weekend in mijlocul saptamanii. Pentru ca dorinta de explorare este mare si placerea de a vedea lucruri noi nu poate fi egalata de statul la un pahar de vorba pe canale, au pornit pe strazi. S-au plimbat, au mai oprit din cand in cand la o terasa, au stat la soare, si iarasi au pornit pe alte strazi. Cum mergeau si cum virau la stanga si la dreapta, au ajuns de vreo 3 in acelasi loc. In fata lor se desfasurau aceleasi cladiri ori de cate ori faceau stanga si chiar si atunci cand tura urmatoare faceau dreapta pentru a nu o mai lua prin acelasi loc.

Aceleasi baruri, aceleasi cladiri, aceleasi barci, aceiasi oameni si totusi multi pasi, multe strazi, multe unghere si trasee diferite. Cum se face de se tot intorceau in acelasi lor si chiar daca ocoleau pe stanga ajungeau tot pe dreapta? Inexplicabil. Insa insistenta  ii impingea ca la urmatoarea intoarcere la dreapta sa nu o mai ia pe unde au mai fost. Si mergeau  si mai vedeau o vitrina si tot in coltul de unde plecasera reveneau. O fi ceva cu el. Acum 3 luni tot in zona respectiva aparuse si senzatia de acasa.

Inca o tura, inca nu numar mare de pasi, inca o barca, alta terasa, salutari celor de la masa, soarele sus pe care, o zi superba. Era si pacat sa nu stai afara. Rate si gaste pe apa, muzica, bere rece si tradionalii cartofi prajiti.

Un Gauffre cu ciocolata i-a trimis in camera. Oboseala isi  spunea cuvantul asa ca au hotaratsa intre putin sa se odihneasca. A fost un somn adanc in care au ppicat si s-au trezit a doua zi dimineata cu chef de treaba.

In drum spre intalnirea pe care o aveau stabilita, caci de fiecare data se imbina utilul su placutul, adica business-ul cu vacanta, discutau despre ce au trait cu o zi inainte.

Nu a fost nimic ciudat, nu a fost nimic iesit din comun, doar au avut parte de relativitate. Timpul trecea cu dorea el, ei ramaneau pe loc si totusi avansau pe strazi. A fost o combinatie interesanta de Interstellar cu Inception, la un nivel mai mic, insa la intensitate suficient de mare incat sa stie ce au de facut primul lucru cand vor ajunge data viitoare in Amsterdam.

Asa au facut 18000 in jurul unui joint!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *