13. Furtunile vin pentru a face curat!

Da, da! Fix asa! Saptamana 13 si un topic despre greu. Ca doar viata nu e numai lapte si miere. Ni s-ar face rau de atata dulcegarie. Asa ca uneori mai e nevoie si de putin cutremur. Ca sa se aseze, reaseze, pozitioneze si repozitioneze lucrurile, gandurile, ideile, oamenii, mediul….Da! E nevoie! Daca noi nu ne facem curat singur, ne da Universul de treaba! Sau Dumnezeu! Sau tot faptele noastre pana la urma! Nu?

E frumos sa fii optimist. E bine sa nu negi realitate.

E usor sa pici pe panta mantrelor! E bine sa iti stii lungul nasului.

E simplu sa vorbesti cuvios si sa pupi icoane! E la fel de simplu sa fii nesimtit si sa crezi ca ce faci anterior te apara de pacate. Nu, nu te iarta Dumnezeu! Esti singurul responsabil pentru faptele tale.

Ce faci cand ploua? Iei o umbrela!

Ce faci cand te apuca furtuna? Intri undeva.

Ce faci cand e soare? Te bucuri de el! Sau te ascunzi de el?

 

Cum e cand ploua intr-un loc in care nici macar nu te astepti? Saptamana trecuta am avut treaba in Dubai. Din 3 zile, inĀ  doua a plouat! A plouat in asa fel incat ma duceam la intalniri cu pantofi de schimb in geanta (nu au canalizare pe strazi asa ca era usor sa mergi pe portiuni in care apa era pana la glezne).

Ei, localnicii, erau tare bucurosi de ploaie. Pentru ei era ceva extraordinar faptul ca ploua. Se bucurau de ceea ce mie nu imi placea.

Eu, romanca, cu costumul de baie in bagaj, speram sa fac si niste plaja. M-am adaptat locului, l-am luat asa cum e si am primit si soare.

Saptamana respectiva nu a fost una usoara. Vladimir s-a imbolnavit, iar eu eram plecata. Nu grav, dar oricum e greu. Pentru conferinta ar fi trebuit sa am un produs demonstrativ pe masa, doar ca nu a iesit din vama, la intoarcere bagajele au fost pierdute si nici pana acum, cand scriu randurile astea, nu au sosit. Nu mai spun de avanlansa de email-uri, revenirea la realitatea cotidiana si vestile ce circula prin targ.

 

Si totusi? Cat poate sa ploua? Cata furtuna poate sa fie? Cate zile? Cate luni? Cateva! Cate vrei tu! Cate vrei pana incepi sa schimbi ceva. Cate trec pana ai rabdare sa vezi rezultatele schimbarii.

Ce ramane dupa furtuna? Curatenie! Aia e! Curatenie si doar ce a fost suficient de puternic sa stea in picioare si sa ramana pe pozitie!

Keep up the good work!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *