7. Cand mirarea devine normalitate!

A fost o saptamana plina. Pana la urma toate sunt la fel de pline, programul fiind unul constant. Semnificatia difera in functie de intesitatea evenimentelor petrecute.

S-a incheiat saptamana cu Valentine’s Day.  Daca acum 15 ani nu multa lume stia de aceasta zi a indragostitilor, in zilele noastre ea a devenit “traditie” anuala.

Ma gandeam la esenta saptamanii. Astazi am iesit pe afara cu bicicletele. Prin Herastrau. Am avut surpriza sa constant ca nu pot trece cu bicicleta pe pista de biciclete din cauza masinilor parcate. Nu era una ratacita si nici vreo soferita care nu stia cum sa miste covrigul. Erau multe. Multe masini parcate pe trotuare, pe spatiul verde. Oameni veniti in parc sa faca miscare cu masina!  Din pacate, poporul asta romanesc se imbolnaveste de nesimtire, nepasare, indolenta, indiferenta si lipsa de respect pentru sine din ce in ce mai rau.

In tihna casei vad un mic film pe facebook. 

A fost ceea ce aveam nevoie sa imi reaminteasca faptul ca in fiecare dintre noi exista o samanta de sine. O samanta de altfel si o dorinta care te poate face sa zbori sa sa ajungi sa iti atingi obiectivele. 

Cu o zi inainte am vazut cum o mama ii spunea copilului de 11-12 ani ca 10 pe linie nu e suficient. Conteaza aprecierile profesorilor si cat de activ este el la ora. Pozitia copilului mi-a dat de inteles ca nu era deloc fericit si ca daca ar fi putut, ar fi luat-o pe campii. Va fi probabil un viitor adult ce va avea nevoie de terapie pentru a se regasi pe sine. Va reusi sa zboare mai tarziu, cand aripile ii vor fi fost deja prafuite si anchilozate, dar fiind obisnuit sa aiba 10 pe linie ca munci din greu si tot va face cum vrea el.

Totusi, intamplarile astea, ar trebui sa fie singulare, sau exceptii. Din pacate sistemul de valori, nu doar ca s-a schimbt, dar s-a cam inversat. A parca aiurea a devenit normal, a-i cere copilului ce nu ai putut tu sa faci este deja clasic, a arunca hartii pe jos face parte din comportamentul zilnic, a traversa prin locuri nepermise ne da portia zilnica de adrenalina, a ne lua la harta pe strada, pe facebook si oriunde avem loc de manevra reprezinta sarea si piperul vietii cotidiene, a considera ca cine nu e de acord cu noi este impotriva noastra a devenit lege…and so on.

Saptamana ce urmeaza se anunta…sa vedem.

 

Keep up the good work!

Leave a Reply