5. Return to myself!

Sincer, nici nu stiu cand a trecut saptamana asta. Asa tare m-am bucurat ca e weekend si asa repede a trecut, ca maine vine saptamana noua!

Daca nu as fi scris in fiecare zi ce am facut, zau daca mi-as fi adus aminte cum a fost saptamana asta.

Ieri, sambata, 2 februarie, ar fi fost ziua bunicii mele. Cea care era calmul intruchipat si care stia sa asculte fara sa de reply. A fost o zi cu soare si pentru asta m-am bucurat tare mult.

Astazi, gandindu-ma la rezumatul saptamanii¬† si incercand sa gasesc o idee care sa suprinda esenta acesteia, mi-a iesit in ochi un citat: “ Incep sa seman cu persoana care ar fi trebuit sa fiu de ceva vreme!”

Universul mi-a scos in cale esenta a tot, nu doar a saptamanii.

Multi oameni viseaza sa fie intr-un anume fel. Unii nu fac nimic pentru a-si indeplini visurile/pasiunile/obiectivele etc. Altii, poate cei mai multi dintre ei, devin invidiosi pe cei ce reusesc si isi plang de mila ca ei nu au putut.

In poporul nostru romanesc exista o cultura nescrisa a invidiei si a lui “sa ne ajute Dumnezeu”. Clasicele exemple sunt: “sa ne ajute Dumnezeu sa fim sanatosi” (dar noi ne imbuibam si nu facem miscare), “sa ne ajute sa intram la facultate” ( dar noi nu invatam pentru asta), “Sa ne ajute sa avem bani” (dar noi nu muncim pentru ei). Lista este lunga, dar exista si partea mai nasoala. Atunci cand nu iti ajuta Dumnezeu, incepi sa te uiti in curtea vecinului ca are iarba mai verde, animalele mai grase, masina mai stralucitoare, inca un etaj la casa si tot asa. Si in loc sa iti vezi de treaba ta si sa iti aranjezi lucrurile in asa fel incat sa ai si tu si sa te bucuri de ce ai, te gandesti ce matrapazlacuri o fi facut celalalt pentru a avea acele chestii.

Am trecut si eu prin perioada asta si lasandu-ma condusa de “sa fac si eu ca ala”, am ajuns sa am chestii de care nu aveam nevoie sau pe care nu mi le doream. Bifam niste liste care nu erau ale mele, iar lista mea de dorinte si nevoi era mai tot timpul goala. Traim vietile altora iar a mea mergea paralele cu mine, poate-poate, din cand in cand, o mai bag in seama!

 

Astazi, vazand acel citat mi-am dat seama ca lista mea este foarte bine organizata si ca pot sa am ce vreau pentru ca stiu cum sa obtin acel lucru si muncesc pentru el. Varianta cu pica para malaiata nu a functionat niciodata asa ca tot pe mine ma bazez.

Subiectul este inepuizabil si as putea sa sciu mult si fara coada. Nici cap nu am avut, dar e ceva ce e langa noi in fiecare zi asa ca am putut intra direct in el.

Keep up the good work!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *