A adoptat un rechin!

Dupa cumparat peste si adoptat pisica, acum 3 luni am adoptat un rechin!

In vacanta din Malta am facut o vizita la Aquarium. Dupa plimbarea pe sub acvarii si facut cu mana pisicilor de mare am ajuns la iesire. Ca in orice loc de interes turistic, iesirea se face prin Giftshop. Nu a luat magneti, nu aluat cani si nici plusuri in forma de animale, ci a adoptat un rechin.

Sistemul este simplu: se plateste o taxa, iar banii sunt folositi pentru a salva un pui de rechin si a repopula apele. Acum cateva saptamani a sosit si documentul oficial prin care Vladimir devenea “tata de rechin”.

A fost anuntat din ce specie de rechin face parte puiul adoptat, iar dupa ce acesta va creste va fi invitat oficial sa asiste la eliberarea rechinului adult.

Actiunea asta a fost o alta lectie pe care am primit-o intr-una din calatoriile noastre. Asta vara, in vacanta din Tenerife, fiecare ghid isi incepea prezentarea prin a ne ruga sa nu aruncam nimic in apa si sa folosim cosurile de gunoi. Tot atunci am aflat ca una dintre plajele celebre ale insulei a fost inchisa din cauza poluarii apei. La o saptamana dupa, am vazut cum apa celebrei Barceloneta aducea plastic la mal.

Este important sa reciclam. Este important sa avem grija de natura. “Tatal de rechin” mi-a explicat sa in prezent, in ocean, exista mai mult plastic decat pesti. Stiu ca mai exista o bratara care se poate cumpara, iar banii obtinuti din vanzarea ei sunt folositi la curatarea a jumatate de kilogram de plastic din ocean.

Exista multe variante si totul pleaca de la a duce hartia la cos.

Asadar, putin cate putin reusim sa facem planeta bine. Iar cand indemnul vine din partea copiilor cu atat mai repede.

Leave a Reply