Nu imi place expresia “cea mai buna versiune a mea”

De fapt, inca nu m-am hotarat ce nu imi place mai tare: expresia in sine sau modul in care este folosita.

Expresia nu stiu cand am auzit-o pentru prima data. Cred ca acum vreo 3-4 ani. Si de atunci in fiecare zi, in fiecare text de revista, in fiecare vorba de duh, in fiecare scrantire a memoriei femeilor.

Nu zic ca nu e o expresie motivationala sau buna! Zic doar ca e folosita ca forma de salut si isi pierde insemnatatea. Mai cred ca cele ce o rostesc (nu am intalnit barbat care sa o foloseasca) o fac fara sa isi isuseasca aceste cuvinte. Si astfel ele de vin goale. Si cuvintele si femeile.

In plus, consider ca superlativul, in acest caz, te plafoneaza. Cel putin felul in care este folosita expresia in zilele mele.

Ceva de genul:

Va prezint “cea mai buna versiune a mea”. Am muncit pana aici si de aici stau picior peste picior si ma admir in oglinda. In cazul in care imi apar oportunitati noi le voi alunga. Sa nu cumva sa imi strice feng-shui-ul si versiunea asta cea mai buna. Va rog, nu va luati de mine, acum sunt perfecta si autosuficienta. Sunt la cea mai buna versiune a mea. Intru in tiparul ala de versiuni bune. Asa ca, faceti loc! Nu mai am nimic de imbunatatit.

 

Asta mi se pare total aiurea.

In fiecare zi avem de invatat si avem de deschis ochi.

In fiecare moment ar trebui sa ne lasam sa vedem ce e in jurul nostru. Sa privim si sa primim ce e nou.

Sa iubim si sa privim cu mirare si interes fiecare zi noua.

“Cea mai buna versiune” nu e o destinatie.¬† Suntem intr-un proces continuu de schimbare si de evolutie (sper eu). Daca ieri am fost “cea mai buna versiune a noastra”¬† si astazi nu ne simtit in toate apele, ce facem? Cum traim in trecut? Traim din amintiri? Nu mergem mai departe pentru ca ne intoarcem la ce a fost odata?

Exista si varianta cand persoane care nu misca un deget dau citate din filme si traiesc dupa citate motivationale. Insa, atunci cand pot sa faca ceva pentru ele se cramponeaza de te miri ce obstacole¬† (a se citi scuze) si apoi propovaduiesc ca sunt “cea mai buna versiune a lor”.

Keep up the good work si sa lasam cliseele!

 

Leave a Reply