Scoala nu e child parking!

Anul trecut prin ianuarie au fost niste temperaturi cu multe unitati sub minus. A fost si viscol, a nins mult, orasul era paralizat. Toate astea au dus la inchiderea scolilor si a gradinitelor. Multa lume a vociferat si la fel de multa lume avea argumentul cu “pe vreme mea”.

Acum, in februarie 2018, dupa o iarna blanda si cu temperaturi chiar prietenoase, a venit iarna aia grea. E adevarat ca la televizor se exagereaza cu augmentarea situatiei…dar frig tot e. Si de data aceasta s-au inchis scolile si gradinitele.  Iarasi stupoare si revolta.

 

“Ce fac cu copilul cand scoala nu e deschisa?”

Ei, dar scoala e child parking? Scoala e locul unde duci copilul cand nu ai tu liber? Scoala e bona ta cu program in cursul saptamanii? Ce faci cu copilul daca se imbolnaveste si tu lucrezi? Il duci la scoala (sau la gradinita)? Ce faci cu copilul 3 luni in vacanta de vara? Ai si tu liber?

Lasand la o parte decizia buna sau proasta de inchidere a scolilor, contra-argumentele sunt penibile pe alocuri.

Pe de-o parte ne plangem ca programa e incarcata si ca nu se face scoala ca pe vremuri, pe de alta ca de ce se inchid scolile…Cine sa ne mai inteleaga? Ba tara ne vrea prosti (ca se inchid scolile), ba cu cine imi las copilul (ca se inchid scolile).

Si mai e o treaba. Pentru ca vrem si pentru ca putem, pentru ca ni se permite si pentru ca profitam, exista situatii in care copiii absenteaza de la scoala pentru ca ii luam cu noi in diverse vacante, city-break-uri si alte excursii de acest gen.

Hai sa deschidem ochii si sa incercam sa privim situatia din mai multe puncte de vedere:

–  copiii se bucura ca nu merg la scoala? Se bucura. Dragi profesori, bagati la cap si incercati sa le faceti activitatile scolare mai interesante!

– problema e ca se inchid scolile si ca se pierde materia? Nu cred. Materie pierde copilul si cand il luam mai repede in vacanta sau cand mai furam cateva zile pentru vreo excursie

– problema e ca se inchid scolile si nu ai cu cine lasa copilul? Nasol! Scoala nu e nici bona, nici bunica pensionara, nici vecina casnica. daca ar fi asa ar trebui sa ne trimitem copiii la scoala dupa programul nostru de concediu, doar ca structura anului scolar este una si nu este negociabila

– problema e ca decizia a fost luata de Firea? e foarte posibil. Nu, nu o apar pe Firea. Face multe cacaturi. Si decizia asta e relativa. Si nu apara copiii nici de viroze si nici nu ajuta la fluidizarea traficului. Si cu toate astea, argumentul cu “nu am cu cine lasa copilul” nu sta in picioare!

Atat!

 

Photo: http://www.schoolsigns-uk.co.uk/school-no-parking-safety-signs.html

Leave a Reply