Sa crezi in Mos Craciun! Pentru ca si eu cred!

Luna decembrie este numita si luna cadourilor. Este mai degraba o luna magica. O luna in care termenii de warm and cozy se impletesc tare bine si reusesc sa puna in starea fiecarui om acel bine si acea  liniste pe care le cauta. Nu vreau sa intru in polemici despre alergatura de sarbatori. Fiecare alege sa isi petreaca zilele asa cum vrea. Unii vor sa manance, altii sa stea in trafic, altii sa faca mancare pe care ulterior o vor arunca si tot asa.

Pentru ca inca nu a nins afara si pentru ca zilele libere au facut sa avem o mica vacanta, am ales ca deja sa impodobim bradul. Am incercat sa dam o tura si prin targul de Crcaiun organizat in oras, insa magia de acolo nu corespunde cu magia cautata de noi.

Acum ceva vreme, Vladimir imi tot spunea cat de entuziasmat este ca urmeaza iarna,  ca urmeaza sa vina Mos Craciun si Mos Nicolae si ca anul asta nu mai scrie nicio scrisoare pentru ca Mosii stiu exact ce isi doreste si nu au nevoie de scrisori. Apoi a urmat intrebarea:

IMG_8624– Tu crezi in Mos Craciun?

-Pauza… si repetarea intrebarii, dupa care raspund:”da, cred in Mos Craciun!”. Taria raspunsului meu a venit din ideea indusa chiar de catre Vladimir.

– Foarte bine! Sa crezi! Mos Craciun exista! Sa crezi in magie!

Stateam apoi si ma gandeam.

Are aproape noua ani si crede in Mos Craciun. Eu, la varsta lui, elucidasem misterul si stiam toate ascunzatorile mosului de la noi din casa. De la noi din casa si din casele prietenelor mele. Cred ca incepand cu 1 noiembrie era activitatea nostra preferata. Scotoceam si puneam lucrurile la loc cu aceeasi ordine. Atat de intens era sentimentul gasirii cadourilor ca atunci cand le vedeam sub brad faceam doar inventarul si spuneam ca nu sunt toate sau ca mai trebuia adaugat ceva.

Are aproape 9 ani si nu este copilul tinut departe de tehnologie. Din contra. Exista zile cand mi se pare ca sta cam mult cu nasul in ecran. Se uita la tot felul de filme si curiozitati, descoperiri ciudate si topuri in diverse domenii. Ar fi putut sa caute si alte nebunii, insa “parental control”a functionat cu vorba nu cu interzis accesul. Si inca mai crede in magia Craciunului.

Are aproape 9 ani si stie mai toate variantele injuraturi si limbaj colorat, ba din cand in cand le si foloseste…si crede in magia Craciunului.

Pana la urma, magia Craciunului exista cu sau fara demonstratii stiintifice. Chiar daca afli din diverse surse despre cadourile Mosului, magia Craciunului ramane la locul ei. Totul este in noi si de noi depinde cum ne raportam la exterior. Mie mi-au trebuit multi ani sa invat sa cred din nou in Mos Craciun. Abia de un an am reinteles ce inseamna Mos Craciun. Nu am invatat asta singura. Mi-am permis sa ma copilaresc pentru a simti esenta. Nu e nimic rau!

Toti ar trebui sa credem in Mos Craciun!

 

 

Leave a Reply