Ne-am uitat rolul de adulti! Ne credem zei!

Sau poate ca nu l-am jucat niciodata! Probabil de asta pretindem celorlalti lucruri pe care noi nu am fost in stare sa le facem la vremea lor.

Vorbim despre copii de parca ei ar fi singuri pe Pamant si eventual si responsabili pentru tot ce se intampla.

Ne dorim educatie aleasa si ore de dezvoltare personala. Ne dorim copii inteligenti, calmi, fericiti, capabili de a fata face situatiilor stresante. Le pretindem aceste lucruri fara ca noi sa stim ce inseamna ele de fapt.

Dam vina usor pe ceilalti, ba chiar pe alti copii pentru felul in care reationeaza ai nostri.

Din punctul meu de vedere ne-am pierdut. Deocamdata, si pentru mult timp de acum incolo, copiii sunt educati, invatati, indrumati de adulti. Daca adultul e fucked up transmite mesaje gresite si pretinde absurditati. Pe romaneste, tot incearca sa faca din rahat bici. Si nu prea iese. Cel mult…reuseste sa imprastie rahatul ala si sa mai si miroasa. Cauta un spray sa il acopere si in loc sa il stranga si sa il arunce, il baga sub pres.

18446591_1493925340627950_8037135128696776408_nNu prea e sanatos asa! Copiii se modeleaza intr-o societate pe care tot noi adultii am facut-o sa arate asa cum arata. Ei reactioneaza ca ceea ce vad si la ceea ce se intampla.

Observ ca pe perioada vacantei apar tot felul de ateliere si intalniri ce au ca scop dezvoltarea, interactiunea, interesul si alte trairi filososfice. Toate pentru copii! Cati dintre cei ce isi trimit copiii la astfel de activitati stiu ce e aia dezvoltare? Marea majoritate face parte din categoria “pai eu sunt bine, nu am nevoie”. Copilul merge la activitati si mai si invata ceva. Vine acasa si incearca sa aplice. Pe cine? Cu cine daca noi suntem autosuficienti.

Cati dintre cei ce comenteaza la adresa copiilor din ziua de azi (de diverse varste) sunt impecabili din punct de vedere comportamental?

Daca tu, adult ce pretinzi ca esti fericit cu viata ta, impacat cu ce ai si ce ai realizat si iti permiti sa ii spui unui copil ca e nesimtit, needucat, oligofren, prost, tantalau inseamna ca nu etsi cu nimic mai presus de cuvintele pe care le scoti din gura. Fix asa te simti tu!

De vreo cateva zile tot simteam frustrarea asta pe care am vrut sa o scot. Toti vrem SF-uri pentru copii dar noi habar nu avem ce vrem noi pe persoana fizica. Toti pretindem de la altii chestii dar noi nu stim ce ne place exact...ar mai fi de zis dar am ceva joaca.

Leave a Reply