Orice. Plictiseala si de toate. Plinul din nimic!

Aud tot mai des din partea copiilor ca s-au plictisit. Nu stau nici 2 minute fara sa faca ceva si…zbang “m-am plictisit”. Ii inteleg. Si eu ma plictiseam cand eram mica. Neavand atatea gadget-uri cum au ei si atatea activitati, faceam tampenii. Cotrobaiam prin casa, scobeam pamantul de flori, aruncam cu chestii peste balcon…chestii pe care le facea orice copil normal din generatia cu cheia la gat.

Am avut o perioada in care am fost plecata in vacanta. O saptamana in Cipru. O experienta interesanta si cu ceva incercari emotionale pentru mine. M-a imbogatit si mi-a deschis inca un ochi in minte.

Perioada cat am stat plecata, precum si cea de dupa, parca imi tot spunea ceva si nu imi dadeam seama ce. Imi tot dadea acelasi mesaj pe care nu il primeam in totalitate. Era ceva legat de bucuria momentului care nu se mai intoarce. Eu eram destul de ocupata cu ce vom face maine, saptamana viitoare si parca nu imi gaseam locul.

19243175_1533047626715721_6693392884292422912_oWeekend-ul ce tocmai a trecut am fost cu cortul la Vadu. Locul in care as putea sa stau zile in sir fara sa ma plictisesc. Oamenii de acolo si plaja aceea ma incarca. A fost momentul de click, de aprins becul si de desfacut mesajul de tot zbura pe langa mine. Esenta era scrisa pe o tablita la Vadu Pescarilor si m-a luminat pe interior.

Parca mi-a venit resuscitat zenul. M-a incarcat si mi-a dat un sut in fund sa ridic privirea. Sa privesc spre locul unde vreau sa ajung nu spre picioarele cu care merg. Sa ascult sfatul copilului de a fi copilaroasa fara sa-mi fie rusine. Sa ma bucur ca ma plictisesc. Sa apreciez fiecare moment asa cum este el. Sa fiu recunoscatoare pentru tot ce mi se intampla si sa imbratisez fiecare situatie pentru lectia ei.

Pana la urma totul este simplu si este matematic. Lucrurile sunt asezate in Univers dupa reguli clare si apar atunci   cand ai nevoie de ele. Important este sa le vezi. Totul este la degetul mic daca ai deschiderea necesara. Nu trebuie sa cauti solutii complicate in link-urile internetului caci totul este simplu si usor.

Totul se intampla atunci cand trebuie. ACUM!

Leave a Reply