Sunt manelist si vreau sa ma fac fotbalist!

Mda! La fel am reactionat si eu. M-am oripilat. Am scos fum pe urechi, Mi s-a zburlit coama pe spate ca la dinosaur. Ce sa fac? Copilul meu e manelist!

Toate reactiile de mai sus le-am avut la interior. La exterior am incercat sa par normala doar ca nu prea mi se desclestau buzele iar nodul din gat urla intru eliberare. Dreg vocea si incerc. Incerc degeaba!

?
?

Prima data cand a spus ca e manelist s-a intamplat prin luna mai a acestui an. M-a rugat sa ii cumpar un lant auriu cu semnul dolarului. Asa am facut. L-am intrebat de ce e el manelist si cum se manifesta exact asta si mi-a raspuns ca este doar o perioada prin care trece, sa am rabdare ca in vreo luna o sa isi revina.

M-am calmat, l-am lasat. Culmea e ca manele nu asculta ca nici nu stie cine le canta sau cum sa le caute pe youtube. Manelismul era la nivel de imagine.

A venit vacanta, am revenit la rock, dorea sa isi taie manecile de la geaca de piele pentru a o face vesta si a o putea purta si vara. Toata vacanta a ascultat numai Rammstein, Pantera…din astia grei. Ori e alba ori e neagra!

Aseara ne uitam amandoi la desene. De fapt vorbeam dar TV-ul din fundal era pe un post de desene animate. Erau reclame. Una din reclame, nu stiu la ce, spunea ceva de genul “10 idei despre cum sa faci fata plictiselii, sau alt cuvant pe care nu mi-l mai amintesc, de la scoala”. Eu ciulesc urechile si copilul incepe: “daaaa! Nu mai vreau sa merg la scoala. Ma fac manelist. De fapt ma fac fotbalist. Ma fac fotbalist si nu ma mai duc la scoala!”

Presiunea din capul meu crestea si mi-am adus aminte de perioada manelistica in care l-am lasat sa isi faca damblaua asa ca m-am calmat.

I-am propus sa il inscriu la un club de fotbal. Refuzul a venit imediat. Pana la urma imi accept soarta de mama de copil care a luat-o pe aratura pentru unii. La scoala se descurca bine ba chiar a avut si rol de professor de matematica (materia pe care el sustine ca o uraste).

De abia astept sa ii arat peste cativa ani, cand va pleca cu colegii in tabere, cand va asculta muzica buna si va face diferentele mult mai clar decat acum despre numar, genuri si cazuri, ce ganduri avea el la 7 ani si ce idei de reusita in viata. Sunt convinsa ca vom rade amandoi de perioada asta de aur!

Leave a Reply