Am dat si a crapat…mai mult decat doream

Sau ce am avut si ce am pierdut…desi nu am piedut nimic. Chiar am castigat. Eu voiam ceva si am ajuns sa aflu lucruri pe care as fi vrut sa le cred altfel…asa cum le credeam eu inainte. Nu e vorba de nicio poveste de dragoste sau cine stie ce drama. E vorba de mine si de dorinta mea de dezvoltare si de “problema” pe care o am cu cei ce intru in contact. Ma refer la oamenii care trebuie sa faca ceva pentru tine si ei sunt incapabili sau analfabeti.

De ceva timp ma pasioneaza treaba cu dezvoltarea personala. Ma intereseaza acest aspect si de vreo 8 ani citesc diverse carti legate de acest aspect. Anul trecut am apelat la o persoana care mi-a deschis multi ochi in interior si m-a facut sa constientizez cine sunt, cum sunt si sa imi fac ordine in ganduri. Vazand beneficiile reale ale sedintelor pe care le desfasor cu aceasta fata, am simtit ca vreau sa aflu si mai multe lucruri. Asadar, am inceput cautarile. Am rascolit internetul si mi-a atras atentie un program, de excelenta cum este el numit, in care primesti multe materiale si informatii si devii un adevarat maestru al propriei tale minti. Stiu, unii deja sunt asa!

Am intrat pe site, am trimis email si a doua zi primesc un telefon. Am avut o discutie interesanta cu omul de la celalalt capat al firului insa el a plecat de la o premise gresita…sau poate ca site-ul nu mi-a oferit mie informatiile necesare sa nu trimit acel email. Eu doream doar acces la informatie, el ma facea speaker motivational. Dupa jumatate de ora de cuvinte bine alese si citite de pe o foaie intreb despre costuri. Eeeee, aici deja am fost teleportata in era lui “grande regalo”. Incerc sa redau: “daca acum la telefon imi dai acceptul tau teleponic iti garantez pretul x si pe langa asta primesti si o invitatie la un eveniment si in plus ai acces si la alt eveniment”. Dar eu vreau…”daca ai cardul la indemana, hai sa facem plata acum”. Nu am cardul…dar….”intram impreuna in formularul de e-payment, nu iti cer pinul ci doar datele cardului”……ALOOOOO….nu am cardul, nu pot, nu vreau acum. Ce sa mai zic de faptul ca suma era undeva la 2500 eur, adica ori ii invarti cu lopata si dai banii pe ceva (vei afla tu dupa aceea despre ce e vorba) ori…Uof!

Am incheiat discutia de mai sus tare dezamagita de atitudine si ma gandeam oare cum un om care pretinde ca motiveaza oameni poate avea acest discurs. A doua zi primesc telefon in care sunt intrebata daca am efectuat plata. Am raspuns ca nu am efectuat plata si nici nu o voi face pentru ca nu ma identific deloc cu mesajul transmis de el cu o zi inainte. In acest moment interlocutorul meu si-a schimbat discursul. De unde cu o zi inainte eram o persoana super-puternica de la care oamenii au ce invata, a doua zi eram slaba si nesigura pe mine, incapabila sa actionez si mai urma sa imi spuna ca o sa fac si matreata daca nu ma inscriu fix atunci in program. Iar un pas inapoi…

Mai trece o saptamana si primesc un email. Prima parte motivationala iar cea de-a doua cu solutii. Initial m-a bufnit rasul dar mi-am dat seama ca nu e de ras. Si redau: “…este suma corecta pentru ca tu sa aduci schimbari in viata ta 360 de grade. Nu spun ca este usor, este greu! Asta e motivul pentru care alaturi de noi vei gasi oameni determinati. Doar cei determinati se asociaza cu cei mai buni, oameni care sunt gata sa faca maxim posibil pentru rezultate diferite. Tu esti genu asta de persoana din discutia noastra telefonica. Asta avem nevoie. Oamenii au nevoie de oameni determinati ca si tine care sa-i inspire, oamenii au nevoie de vocea ta. Nu fii egoista, ai prea multe de oferit, OFERA! Esti prea buna ca sa stai ascunsa, lasa-ne sa-ti aratam care este adevaratul tau potential.”

Analizand din punct de vedere logic, un cerc are 360 de grade iar daca o luam si in sens trigonometric inseamna asa: maine vei fix in acelasi punct dar ai mers putin invers. Daca analizam si din punct de vedere gramatical ne apuca plansul. Oare cum ar putea cineva care nu e capabil sa scrie corect romaneste sa tina prezentari? De putut se poate, evident…totusi, daca pretinzi ca ai atins excelenta poate ar fi indicat sa iti platesti niste cursuri de limba romana?

Dupa ce trecem de paragraful cu “I” pe unde nu isi are locul si cu articole lipsa ajungem si la partea in care imi spune ca mai sustine o zi pretul promotional ba imi ofera si solutii de finantare: un credit, un impumut la un prieten, fonduri on-line, investitori. Simpatic baiatul, nu?

Ei, dar cireasa de pe tort, la fel ca in viata-lucrurile bune sunt lasate la final: “Oameni care cred în tine: membri de la biserica ta, oamenii pe care i-ai menţionat şi care au contact cu materialele…”. Wtf?! Biserica? Eu cu biserica nu prea am treaba. Dar stai! Ca nu e vorba despre mine. Este vorba despre un materiale tradus cuvand cu cuvant si nici macar personalizat pentru Romania. Ca sa nu mai zic de profilul celui ce cauta informatii despre programe de dezvoltare personala. Cum e posibil sa pretinzi niste bani, sa vorbesti despre excelnta la nivel de comunicare si tu sa fii zero barat la acest capitol? Cum e posibil sa nu oferi nici macar un exemplu de material, un preview, un orice si sa pretinzi mii de euro?

547191_465546410132520_1675375569_nTare dezamagita am fost dupa primirea acelui email. Probabil imi voi cumpara cartile initiatorului programului si voi studia singura ca si pana acum. Mi se pare o lipsa de respect fata de propria persoana sa trimiti un email tradus mot-a-mot, sa nu adaptezi, sa dai copy paste, doar sa inlocuiesti in text numele destinatarului si ctrl+F si replace all si ulterior se te numesti public speaker, speaker motivational, om care inspira sau cine stie ce mai scrie pe cartea de vizita! Departe de o tara ca afara!

 

 

 

Leave a Reply